ZETApress

hírportál

Taroltak a vizesek

ÚszócsillagokKét világbajnok úszót, Gyurta Dánielt és Hosszú Katinkát, valamint a férfi vízilabda-válogatottat és annak szövetségi kapitányát, Benedek Tibort, illetve Katinka férjét, Shane Tusup úszóedzőt választottuk az év legjobbjának az MSÚSZ 56. alkalommal kiírt Év sportolója, kapitánya, edzője szavazásán. Katinka és Danika a gálaest miatt hagyja ki ma-holnap a Glasgow-i úszóversenyt.

A díjakat tegnap este 19-től 21 óráig a budapesti SYMA Csarnokban a Duna TV kamerái előtt adták át a kategóriák dobogósainak a gálaműsorral egybekötött ünnepségen, amelyen megjelent Borkai Zsolt, a MOB elnöke és Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára is. Az államtitkár ?bemelegítésként? részt vett a Face Team Akrobatikus Sport Színház produkciójában.

Az idén harmadszor kiírt közönségdíjat az előző évekhez hasonlóan ezúttal is Michelisz Norbert autóversenyző, a túraautó-vb korábbi privát bajnoka, idei hatodik helyezettje nyerte. A fellépők között volt két friss Európa-bajnok is: Szász Kitti és Kovács Péter tegnap nyerték meg a budapesti freestyle foci Eb-t. Többször feltűnt fényképezőgépével a színen a Dumaszínházas Badár Sándor is, hogy megossza velünk sportos gondolatait.

Az MSÚSZ életműdíját az 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes, 76-szoros válogatott Fenyvesi Máté labdarúgó kapta, az államtitkári különdíjat pedig Tóth Beatrix budapesti Eb-bronzérmes karatés vehette át. Az MTVA különdíját Szabó László Zsolt vezérigazgató adta át Kamuti Jenőnek, míg a Magyar Aranylabdát, az esztendő legjobb labdarúgójának járó díjat az idén Huszti Szabolcs érdemelte ki. Mivel a díjazott jelenleg is Hannoverben készül, menedzsere vette át aranyát. Tegnap Pintér Attila lett válogatottunk szövetségi kapitánya, így Szabolcs is visszatalálhat végre a nemzeti tizenegybe.

Ászok ászai

Az 56. Év sportolója szavazás dobogósai a díjátadás sorrendjében azok lettek, akiket szerdán megjósoltunk. Szövetségi kapitány: 1. Benedek Tibor férfi vízilabda 1591, 2. Storcz Botond kajak-kenu 657, 3. Kiss László úszás 589 pont. Nők: 1. Hosszú Katinka úszó 1758, 2. Kozák Danuta kajakos 866, 3. Sastin Mariann birkózó 627 pont. Edző: 1. Shane Tusup úszás 874, 2. Széles Sándor úszás 817, 3. Ambros Martin kézilabda 755 pont. Csapat: 1. Férfi vízilabda-válogatott 1456, 2. Győri Audi ETO KC 912, 3. Férfi párbajtőrcsapat 758 pont. Férfiak: 1. Gyurta Dániel úszó 1706, 2. Vajda Attila kenus 824, 3. Pars Krisztián atléta 347 pont.

Szövetségünk újra díjazta a legjobb fogyatékkal élő sportolókat is: a szövetségi kapitányoknál ? a tavalyihoz hasonlóan ? Sós Csaba úszó, a nőknél Biatovszki Mira sportlövő, az edzőknél Beliczay Sándor vívó, a csapatoknál a női kerekesszékes vívók, a férfiaknál Osváth Richárd kerekesszékes vívó ? aki helyett edzője vette át a díjat ? végzett az élen. Náluk csak az elsők jöttek fel a színpadra, míg a helyezettek a helyükön tapsoltak.

A színvonalas műsor után gálavacsora várta a vendégeket. Sajnos a szigorú beléptetési rend ellenére sem lehetett megint megoldani az illetéktelenek kiszűrését. Mire a kétórás műsor véget ért, s elkezdődött a fogadás, sok ?büféújságíró? ? akiket csak az étel-ital érdekelt ? belógott az utcáról és leült a vacsoraasztalokhoz, így a munkájukat végző kollégáinknak alig jutott hely miattuk. Szerencsére volt választék bőven, a pálinkák és borok is fogytak, de soha el nem fogytak. Mivel tegnap az ászok ászait ünnepeltük, állhatott volna néhány Ászok sör is az asztalokon!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Face Team a kosár vb-n | ZETApress

Szóljon hozzá!