ZETApress

hírportál

Mindent visznek a vizesek?

Farkas Zsolti énekli a HimnusztHolnap este 19 órától 56. alkalommal hirdeti ki az Magyar Sportújságírók Szövetsége az idei az Év legjobbjai szavazás eredményeit. 280 sportújságíró jelöléseinek összegzése alapján alakult ki a sorrend az Év sportolója, sportolónője, csapata, edzője és szövetségi kapitánya versenyben. Ugyanebben az öt kategóriában elismerik a legkiválóbb parasportolókat.

A tavalyinál is eredményesebb évet zárt a magyar sport, hiszen több mint kétszáz olyan sportolónk van, aki az idei felnőtt világ- és Európa-bajnokságokon, a Világjátékokon, az Universiádén, vagy éppen a Bajnokok Ligájában győzött, vagy legalábbis a dobogóra állhatott. Az idei eredmények alapján a címvédők közül úgy tűnik Gyurta Dánielnek van a legtöbb esélye arra, hogy újra átélje a Bajnokok bajnoka bejelentés felemelő érzését. A nőknél az év során nagyot alkotó Hosszú Katinkának több ellenfele is akad, Kozák Danutát az edzőváltás megerősítette és változatlanul hozta magát és a világbajnoki aranyakat. De nagyot alkotott a budapesti birkózó világbajnokságon győztes Sastin Mariann, illetve a szintén a Papp László Arénában Eb-győztes Csernoviczki Éva judos.

A csapatoknál is akadt itthon tartott arany, a párbajtőrözők nyerték meg a vb-t, de ugyancsak világbajnoki címnek örülhetett a férfi vízilabda csapat is. A szavazás szempontjából a helyzetet csak bonyolítja a Bajnokok Ligáját nyert győri női kézilabdacsapat. Több válogatottjuk is a szerbiai vb-n vett részt, de mivel a mai brazilok elleni negyeddöntőbeli vereségünk miatt nem vagyunk már versenyben, ők is a holnapi gálán lehetnek. Újságíró legyen a talpán, aki ilyen eredmények között nyugodt lelkiismerettel állapítja meg a sorrendet.

Az edzők között megeshet, hogy az eddigi 55 év után most először külföldi szakember halássza el az elsőséget a hazai mesterek orra elől. Az eredményeket végig nézve a szövetségi kapitányok között meglepetés lenne, ha nem vizes szakember futna be az első helyre. Sőt egyes esélylatolgatók szerint még az is előfordulhat, hogy mind az öt szám címe a vízen, a vízben élők zsákmánya lesz.

A Duna TV által élőben közvetített esemény nagyszabású show-vá alakul, hisz olyan kitűnő művészekkel találkozhat a közönség, mint Radics Gigi, Cserpes Laura, Király Viktor, Farkas Zsolti és a Honvéd-táncegyüttes. Rajtuk kívül Badár Sándor szórakoztatja a nagyérdeműt, de sportolók is helyet kapnak a műsorban: a FaceTeam és a két freestyle világbajnok Kovács Péter és Szász Kitti, akik holnap a budapesti Európa-bajnokságon szerepelnek, így este akár friss Eb-érmesként is fellépnek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Taroltak a vizesek | ZETApress

Szóljon hozzá!