ZETApress

hírportál

Meccslabda az étteremben

56. év sportolójaElőször lesz külföldi díjazott a Sportcsillagok Gálaestjén, amelynek közönségszavazásán ? akárcsak az elmúlt két évben ? ismét Michelisz Norbert bizonyult a legnépszerűbbnek ? tudtuk meg délelőtt a SYMA Rendezvénycsarnok Éttermében.

A jövő csütörtökön 56. alkalommal sorra kerülő ünnepség sajtótájékoztatóján kiderült, hogy az idén 280 sportújságíró szavazata alapján hirdetnek győztest az öt kategóriában, így a férfiaknál, a nőknél, a csapatoknál, az edzőknél és a szövetségi kapitányoknál. ? Minden díjazott jelen lesz a gálán, egyedül a Bajnokok Ligája-győztes Győr női kézilabdacsapatának néhány klasszisa hiányozhat majd, amennyiben a reményeknek megfelelően a magyar válogatott még versenyben lesz a szerbiai világbajnokságon ? mondta Pajor-Gyulai László, az eseményt szervező Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke.

A Sportújságíró Szövetség partnereként Dr. Hegyi László és stábja 21 éve igazgatja a programot, hogy az a világszínvonalú magyar sportsikerekhez méltó módon, rangot jelentve jelenjen meg a színpadon és azon kívül is. Az esemény fővédnöke Borkai Zsolt ? a MOB elnöke, védnökei: Simicskó István ? az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára, Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. ? A sport fontos a nemzet életében, mert a sikerekben mindenki egyformán osztozik. 15 millió magyar fogadja majd el a szavazás eredményét és ünnepel mindenkit, aki bejutott a legjobb három közé ? mondta el Hegyi doktor.

Az MSÚSZ elnöke elmondta, hogy mindenben szeretnének megfelelni az 1958 óta a szövetség szervezésében zajló gála hagyományainak, de egyúttal a kor követelményeinek is. Az idei eredmények alapján a címvédők közül úgy tűnik, Gyurta Dánielnek van a legtöbb esélye arra, hogy újra átélje a Bajnokok bajnoka feeling egyedülálló érzését. Mint Pajor-Gyulai László elmondta, újdonságokkal is készülnek a szervezők, többek közt azzal is, hogy a korábbi évek nagyságai is szerepet kapnak a díjátadó est folyamán.

Az elnök arról is beszámolt, hogy a gálán ezúttal is elismerik a legjobb fogyatékos sportolók teljesítményét, illetve most is adnak majd át különdíjakat. A közönségdíjast már ma bejelentették ? a túraautós világbajnoki sorozatban szereplő Michelisz Norbert a szavazatok 23 százalékát gyűjtötte be ?, a többi díjazott nevét viszont csak a gálaesten hozzák nyilvánosságra. Idén is nagyon gazdag évet zárt a magyar sport, hiszen a felnőtt világ és Európa-bajnokságokon, Világjátékokon és BL döntőben összesen 200 magyar versenyző szerzett érmet. Közülük 178-ra érkezett közönségszavazat, de Michelisz elsőségét senki sem veszélyeztette.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zTUwxD06UeM[/youtube]

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy kissé megújul a díjátadás menete, korábbi kiválóságok nyújtják majd át az elismeréseket, köztük az egyéniben legtöbbször győztes öttusázó Balczó András. Riskó Géza, az MTVA sportszerkesztőségének vezetője arról számolt be, hogy a Duna Televízió 120 perces műsor keretében élőben közvetíti a 19 órakor kezdődő gálát, ahol a két műsorvezető Mérei Andrea és Knézi Jenő lesz. Az ünnepségen a sportolóké lesz a főszerep, de a műsort olyan művészek színesítik, mint Radics Gigi, Cserpes Laura és Király Viktor énekesek, illetve Badár Sándor humorista.

A Himnuszt Farkas Zsolti, az Ének iskolájának osztályelsője énekli a Szentgyörgyi Albert Általános Iskola tanulóval. A fellépők között lesz a Faceteam kosaras sztár csapat, valamint Szász Kitti és Kovács Péter freestyle világbajnok labdarúgó is, akik éppen a gála napján még a budapesti Európa-bajnokságon is versenyeznek, majd onnan mennek a fellépésükre, melynek során egy különleges közös számmal lépnek fel. Kitti mindjárt bemutatta tudományát a jövő évi brazíliai foci-vb meccslabdájával, melyet még a bemutató előtt Radics Gigi sorsolt ki a résztvevők között. A boldog nyertes Hárshegyi János lett.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mindent visznek a vizesek? | ZETApress

Szóljon hozzá!