ZETApress

hírportál

Velencében autóznak

Sorozatos technikai nehézségek akadtak a Budapest?Bamako Rallye első etapján. A Felvonulási térről 1094 kilométeres szakasszal indult reggel az első nap ? tudatták a szervezők Velencéből.

A rizikók és veszélyek pénteki kiértékelése után szombat reggel minden eddiginél látványosabb és humorosabb hangulatban elindult a fapados Dakar. A versenyzők jelmezes rajttal ünnepelték a kéthetes futam kezdetét. A verseny kategória résztvevői a jelmezekért 2 pontot gyűjthettek be. A leghumorosabb rajt szereplésért járó 300 eurós pénzdíjat a nászutasoknak öltözött csapat nyerte.

A Külügyminisztérium csütörtök esti figyelmeztetésére reagálva Villám Géza a rajtnál elmondta, hogy biztonsági szempontból sokkal nagyobb veszélyt jelentene a futam eltörlése hiszen a csapatok 70-80 százaléka önállóan is elindulna Bamako felé, mindenféle központi védelem nélkül.

A csapatoknak az első nap a rallye leghosszabb etapját kell teljesíteni. Az 1094 kilométeres szakasz magyarországi részén gondtalanul haladtak át a csapatok. A határig minden egység különösebb nehézségek nélkül eljutott. Szlovéniában viszont már sorra kezdtek el betegeskedni a könnyedén sebezhető járművek. A Zastava nem sokkal az olasz határ után állt le. A Trabantnak elment a generátora és a 143-as Rat Polskin is már alkatrészeket kellett cserélni. A legutolsó hírek szerint a javításokat mindannnyian elvégezték és haladnak a cél felé.

A 16-os MakezdtemSanyikám csapat vette szárnyai alá a betegeskedő Trabit. Önfeláldozásukért vasárnap reggel a genovai eligazításon átvehetik a Nap Szuperhőse Díjat és az avval együtt járó visszapillantóra akasztható műanyag figurát, valamint egy zacskó Superman gumicukrot. A Nyomkövetés.hu szerint este 8-kor a csapatok jelentős része még 3-5 órányi távolságra volt a genovai céltól. Ma egy háromnapos szupermaratonnal folytatódik a flúgos futam. Az első nap eredményeit is ma értékelik a versenybírók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Boujdouri éjszaka | ZETApress

Szóljon hozzá!