ZETApress

hírportál

Elment a hatodik

Hiába aggódott a Külügyminisztérium, az éjszakába nyúló egyeztetés után a rendezők a futam indítása mellett döntöttek ? tudtuk meg a Felvonulás téri rajtnál. Döntésüket azzal indokolták, hogyha törölték volna a versenyt, sokan akkor is önállóan elindultak volna.

Idén 160 autóval négyszázan vágtak neki a 6. Budapest?Bamako Rallye-nak. Mali fővárosába 600 ezer eurónyi adományt szállítanak. Elsőként a Kádár Sped Kft. ? s nem Kádár Transz, mint korábban hallottuk ? kamionja haladt át a rajtvonalon, melyet a vámosok zárását követően már csak Mauritániában lehet kinyitni.

Másodikként John Maczko, azaz Maczkó József jött le a dobogóról légpárnás kétéltű járművével. Csak egy tiszteletkört tett meg a téren, majd leparkolt két segítőjével a Műcsarnok mögött. Mint újra elmondta, inkább az itteni árvízi mentésből veszik ki a részüket. Máris vannak megrendeléseik több áramszolgáltatótól. Az ezer köbcentis négyütemű benzinmotor jóval olcsóbban végezhet vízi felderítést, mintha ugyanezt helikopterrel tennék. Bővebbet erről honlapjukon a jövő héttől olvashatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Velencében autóznak | ZETApress

Szóljon hozzá!