ZETApress

hírportál

Nincs változás a dobogón

Nem történt változás az 50. Év sportolója választás voksolásának második körét követőn sem, így a tegnap esti díjátadón az egy hete közölt triókból kerültek ki a győztesek. A második lépcsőben ? amelyre a női kézilabda vb, a debreceni rövidpályás úszó Eb, valamint a versenytánc-vb miatt volt szükség ? rengeteg szavazat érkezett, különösen Cseh Lászlóra, aki a kontinensviadalon 200 m és 400 m vegyesen is világcsúccsal diadalmaskodott, míg 200 m pillangón országos csúccsal nyert, azonban ez sem változtatta meg az első három sorrendjét.

Sport TV-n a gála!

A gálaestre meghívót kaptak az elmúlt 50 év díjazottjai, így ott volt az első férfi győztes, Polyák Imre birkózó, valamint a legtöbbször élen végzett Egerszegi Krisztina és Balczó András is. A Sportcsillagok gálaestjét este fél 7 órától a Sport2 élőben közvetítette, majd 11-től a Sport1 megismételte. A műsort többször félbeszakították reklámok miatt, de a pénz nagy úr. Korda György sokat bakizott, de műsorvezető-társa, Novotny Zoltán profi módon korrigált.

A győztesek a díjátadás sorrendjében

Szövetségi kapitányok: 1. Angyal Zoltán (kajak-kenu) 1132, 2. Kemény Dénes (vízilabda) 394, 3. Nébald György (vívás) 391 pont. Nők: 1. Szávay Ágnes (tenisz) 1462, 2. Kovács Katalin (kajak-kenu) 1251, 3. Csomor Erika (triatlon) 266 pont. Edzők: 1. Kuharszky Zoltán (tenisz) 794, 2. Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak-kenu) 573, 3. Kulcsár Győző (vívás) 525 pont. Csapatok: 1. Férfi kardcsapat 1211, 2. Női asztalitenisz-válogatott 639, 3. Kozmann György és Kolonics György (kenu kettes) 584 pont. Férfiak: 1. Talmácsi Gábor (gyorsasági motor) 1446, 2. Horváth Viktor (öttusa) 564, 3. Kulcsár Krisztián (vívás) 506 pont. Gábor elnyerte a Nemzeti Sport által meghirdetett közönségdíjat is.

Etetés a folyosó végén

A két és félórás tévéfelvétel után került sor az étkek felszolgálására. Addigra sokan belógtak az utcáról újságírónak álcázva magukat az ingyen vacsora reményében. Ez tűnhetett fel a rendezőknek is, akik aztán több sportújságírót ? olyat, akinek helye volt az eseményen ? vegzáltak a vacsoraasztalnál. Többen inkább sértődötten kimentek, s a folyosó végén, a személyzettel együtt költötték el a vacsorát. Ők jártak jobban! Már rég jóllakottan távoztak, amikor a nagyteremben megkezdték a főételek felszolgálását. A ?büféújságírók? ? a zabagépek ? ezalatt háborítatlanul várták odabenn a desszertet.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kik lesznek a legjobbak?

Szóljon hozzá!