ZETApress

hírportál

Megismertük a csillagokat

Novotny Zoltán és Korda György vezeti a jövő szerdai Sportcsillagok gáláját a Budapest Kongresszusi Központban, tudtuk meg a helyszínen, a délelőtti sajtótájékoztatón. Az év sportolója-díj átadását a Sport2 élő adásban közvetíti este fél 7 órától.

Megismertük az öt kategória dobogósait. A nők között Csomor Erika, Kovács Kati és Szávai Ági lesz a színpadon, de Mohamed Aida és Görbicz Anita is alig maradt le mögöttük. Ha a kézilabda vb-n a lányok jól szerepelnek, Anita még dobogós is lehet. A szavazatokon ugyanis 17-én 17 óráig módosíthatunk. Az első helyezett 1441 pontot, a második 1227-t, míg a harmadik csak 262 pontot szerzett, de nem tudjuk, hogy a lányok közül melyikük hányadik.

A férfiak mezőnyében 1426, 559 és 518 pont jutott az első háromra, nevük névsor szerint Horváth Viktor, Kulcsár Krisztián és Talmácsi Gábor. A további két helyen Vajda Attilát és Erdei Zsoltot találjuk. Csapatban a férfi kard, a kenu-2 (Kozmann-Kolonics) és a női pingpong csapat dobogós, de a férfi párbajtőr és vízilabda csapat csak kevéssel maradt le. A dobogósok 1185, 635 és 574 pontot szereztek.

S hogyan jöttek ki a pontszámok? A sportújságírók szavaztak november 26-ig a legjobb három versenyzőre, edzőre és szövetségi kapitányra, s az elsők hét, a másodikak öt, a harmadikak négy pontot kapnak. Mivel a rövidpályás úszó Eb is vsárnap ér véget, így az ottani eredmény is módosíthatja a végső sorrendet.

Az edzők versenyében Fábiánné Rozsnyói Katalin, Kuhárszky Zoltán és Kulcsár Győző dobogós, de Vécsi Viktor és Ludasi Róbert is az első ötben van. A pontszám 802, 559 és 517. A szövetségi kapitányok versenyében Angyal Zoltán, Kemény Dénes és Nébald György van az első háromban, de a kézilabdás Németh András még módosíthat a sorrenden, s Várhidi Péter is az első ötben van. A pontszámok: 1095, 391 és 389.

A jövő heti gála lesz sorrendben az ötvenedik, melyre az eddigi 250 győztest is meghívták. Közülük közel kétszázan el is jönnek. A színpadon lesznek a fogyatékkal élő sportolók idei legjobbjai is, de őket már ma díjazták a sajtótájékoztatón. Két posztumusz különdíjat is kiosztottak. Papp Lászlóét fia, míg Puskát Ferencét özvegye vehette át, bár ez utóbbit egy másik sajtótájékoztatón, egy másik helyszínen adták ma délben át.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Nincs változás a dobogón

Szóljon hozzá!