ZETApress

hírportál

Lengyel siker a Szupermaratonin

Jaroslaw Janicki vette át a győztesnek járó serleget ma délután a SYMA Csarnokban. A lengyel maratoni futó immár harmadszor végzett az élen a Bécs-Pozsony-Budapest Samsung Szupermaratonin. Második az orosz Anatolij Kruglikov, míg harmadik az első magyarként Bogár János lett.

A női mezőnyben a német Marina Bak 2001 óta immár hatodszor végzett az élen az abszolút kategória hetedik helyezettjeként. Csak 2003-ban előzte meg őt az orosz Marina Bytckova, aki idén nem indult a tízfős női mezőnyben. A második helytől a hatodikig orosz nők végeztek. A 28 éves Gurdon Éva egyetlen magyar hölgyként a lányok között nyolcadik, abszolútban a 34-ik helyre érkezett.

A díjátadók a mai fél-maratoni táv legjobb tíz férfi és női versenyzőjének jutalmazásával kezdődtek. Utána a kerekesszékkel versenyző 12 éves Horváth Zsuzsannát köszöntöttük, akit édesapja kísért görkorcsolyán a 312 kilométeres távon. Ha kislánya fáradni látszott, egy-egy lökéssel tovább lendítette az ötnapos úton. Erről a tévéfelvételek is tanúskodtak. S míg Horváth apuka kísérőként tette meg a távot, addig hét magyar és egy finn férfi, meg a 24 éves Kerékgyártó Anett versenyzőként görkorizott. Elindult 72 kerékpáros is, de nekik csak a táv megtételét igazolták. Közülük húszan sorsolás alapján kaptak értékes jutalmakat.

A legidősebb futó a 80 éves Ötvös Ferenc, míg a legfiatalabb a 12 éves Zoboki Csanád volt. Feri bácsi csapattársát, Zsiga Jánost 72-ik születésnapján köszöntöttük. Hiába no, születni, azt tudni kell! ? mondta Burján Attila műsorvezető az őszi maratonik állandó részvevőjének. A negyven-ötven és az ötven-hatvan éves kor közötti kategóriák győzteseit is külön díjazták. Az előbbiben Lengyel Zsolt, az utóbbiban a lengyel Tadeusz Rura, míg a 60 évesnél idősebbek között Bozó Pál volt a legeredményesebb.

Nem csak korcsoportonként, de foglalkozási áganként is adtak jutalmakat. Köszöntötték a legjobb rendőrt, katonát, tűzoltót és katasztrófavédőt. A legjobb határőröket idén díjazták utoljára, hiszen jövőre ezt a szolgálati ágat a rendőrségbe olvasztják. Nem csak a magyar, de az osztrák szponzorok is adtak át díjakat, s a foglakozási kategóriák legjobb osztrák résztvevőit is köszöntötték a színpadon.

Díjazták a legszimpatikusabb településeket is. Mint megírtuk, mi is Bőnyre szavaztunk, s szerencsére mások is így gondolták. Margit néni zserbója mindenkinek tetszett, így ma őt is a színpadra szólították. Rajtuk kívül a nagyigmándiak és a kocsiak lettek dobogósok. Az a három település nyert tehát, melyeken vasárnap a Győr-Tata szakaszon magam is átutaztam.

A kétórás ünneplés után a közreműködőket az emeleti fogadásra invitálták, míg a sportolóknak a földszinti virsli-parti jutott. Én is szívesebben vettem volna részt ezen, de mivel ott a jegyet is kérték, felmentem a VIP-terembe. Néhány külföldi sportoló is feltévedt a puccos partira a nyelvi nehézségek miatt, de hamar a tudomására hozták, hol a helye. Főszponzorként a Samsung koreai elnöke mondta a pohárköszöntőt, csak épp a pezsgős poharak késtek az asztalokról.

Dobor Dezső sajtófőnök televíziós stábja hat hosszabb-rövidebb felvételt készített az úton, melyből az ünnepség alatt láthatunk részleteket. 28-án, vasárnap az m1, másnap a Hír TV, november 1-jén a Budapest TV, 3-án a Vitál TV, 7-én a Sport1, 15-én a Duna TV mutat be egyet-egyet belőlük. A teljes eredménylista a verseny honlapján megtalálható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Sport határok nélkül

Szóljon hozzá!