ZETApress

hírportál

Sport határok nélkül

Október 19-én immár 19-ik alkalommal indul útjára Bécsben a Samsung Szupermaraton. Az elmúlt évihez hasonlóan megint Bécs ? Pozsony ? Győr ? Tata ? Budakeszi ? Budapest lesz az útvonal, de az október 23-i cél a Hősök teréről a Széchényi fürdő mellé, a Koós Károly sétányra kerül.

Mint a Royal szállóbeli sajtótájékoztatón megtudtuk, a szintidőt az eddigi 7,5 perc/km-ről 6,5-re csökkentették le, hogy a lassabban futók egyéni helyett váltóban induljanak. 30-40 egyéni versenyzőre és másfélszáznál is több csapatra számítanak a 321 kilométeres út során, melyen napi átlagban közel 70 kilométert kell teljesíteni. Görkorival, kerekes székkel és biciklivel is lehet indulni, bár ez utóbbiban nem verseny-, csak túra kategóriában.

A logisztikai központ Győrött lesz, s itt lesz a hivatalos megnyitó 18-án, szombaton. Innen szállítják a mezőnyt vasárnap reggel a bécsi, 9 órai rajthoz, s az első napi cél Pozsonyban lesz. Győrbe hétfőn este érkeznek vissza, immár futva. A keddi cél Tatán, a szerdai pedig Budakeszin lesz. Az utolsó roham, a csütörtöki félmarathon előtt a versenyzőket az erzsébetvárosi Royal és a margitszigeti Ramada Hotelben szállásolják el.

Fazekas Tamás, a Ramada vezérigazgatója senior kenu-bajnok. Tervezi, hogy jövő augusztusban Bécs és Budapest között négynapos marathont szervez Evezés határok nélkül címmel a vízi járművel indulóknak. Bármely hajótípussal ? akár sárkányhajóval is ? el lehet indulni. Gyenge versenyzők is megérkeznek, hiszen a Duna is ebbe az irányba folyik.

S hogy miért beszélhetünk határok nélküli sportról? Mert a múlt év végi schengeni csatlakozásunk óta az idei lesz az első szupermarathon, ahol ellenőrzés nélkül léphetjük át az osztrák és a szlovák határt. Nem csak ez az egyetlen nóvum, hiszen a verseny honlapja is megújult. Érdemes böngészni, hisz a nevezésről is találhatunk rajta hasznos információkat!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sport, határok nélkül! | ZETApress

Szóljon hozzá!