ZETApress

hírportál

Elrajtolt a 12. Nagyhét

Tegnap kora délután kezdetét vette Tiszaújvárosban az idei, sorrendben már tizenkettedik TVK Triatlon Nagyhét, mely augusztus 8-ig kínál páratlan sportélményt és kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődők számára ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

A nagy menetelés első programját a TNC Jam ? országos extrém kerékpáros verseny jelentette, melynek résztvevői a Sportcentrumban mérték össze ügyességüket, felkészültségüket. Az igazán látványos BMX, MTB és inline görkorcsolya kategóriás versengés legjobbjai a Főtéren felállított nagyszínpadon vehették át jól megérdemelt ajándékaikat Domenik Dénestől, a Nagyhéten először debütáló esemény főszervezőjétől. Íme a győztesek: Prókai Gábor (BMX, amatőr), Mitró Ákos (BMX, haladó), Szántó Krisztián (BMX, profi), Vécze Ádám (MTB), Bucsi Attila (inline).

A Traffic-Kreatív színpadon a Záhony Unplugged zenekar kiváló produkcióval hangolta a nagyérdeműt, majd a TNC (TiszaNewCity) Jam eredményhirdetése után az ünnepélyes megnyitó következett. A dél-amerikai túráról hazaérkezett Tiszaújvárosi Fúvószenekar és az ifjúsági csoportját először itt felvonultató Majorett-csoport hagyományosan látványos és nívós fellépéssel szórakoztatta a közönséget. A szerdai sajtótájékoztatóhoz hasonlóan most is a szervezők szóltak a résztvevőkhöz.

Erősítve a lokálpatriotizmust

Közel 40 éve kötődöm a városhoz, mely kezdetben nyáron mindig kiürült, hiszen nem voltak igazán programok ? hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Márkus Gábor főrendező, a TVK-Mali Triatlon Klub elnöke. ? 1999-ben, amikor a németek visszalépése miatt mi rendezhettük meg a klubcsapat Európa-bajnokságot, majd a következő hétvégén házigazdái lehettünk az esedékes világkupának, kitaláltuk, hogy a két világesemény közötti napokat megtöltjük tartalommal. A sportot és kultúrát ötvöző Nagyhét az elmúlt évek során olyan érzést alakított ki a Tiszaújvárosiakban, mely jelentősen erősítette a lokálpatriotizmust. Támogatóink hathatós segítségével évről-évre igyekeztünk minden korosztály számára megfelelő programokat biztosítani, nem volt ez másként idén sem. Önfeledt szórakozás reményében várunk mindenkit Tiszaújvárosba! A júniusi árvíz miatt a környékünkön levő települések lakói ? a helyreállítási munkálatok miatt ? sajnos minden bizonnyal nem jöhetnek el idén hozzánk, ezért arra gondoltunk, hogy segítünk nekik. Kihelyeztünk a Főtéren három adománygyűjtő ládát, melybe bárki annyi pénzt dobhat be, amennyit gondol. Mi a tűzijáték költségvetéséből 400 ezer forintos ?alapot? képeztünk annak érdekében, hogy jövő vasárnap egy jelentős összeget adhassunk át mindannyiunk nevében Sajólád képviselőjének.

Példaértékű összefogással

A sportág, a hazai és nemzetközi rangú viadalok, a Nagyhét a legnagyobb közösség formáló erőként jelenik meg nálunk hosszú évek óta, melyhez rendre példaértékű összefogás is társul ? fogalmazott egyebek mellett megnyitó beszédében Koscsó Lajos, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság elnöke. ? Az évek során a triatlon egyszerűen beépült a város identitásába. A triatlonnak köszönhetően, az ide látogató sok-sok külföldi vendég olyan pozitív képet alkotott rólunk, mellyel jelentős mértékben növelték jó hírünket a világban. Szeretnék köszönetet mondani a válságos időkben is kitartó szponzorainknak, külön a három helyi nagyvállalatnak, amiért eddig segítették törekvéseinket, reményeink szerint a jövőben sem tesznek másként. Befejezésül mindenkinek jó szórakozást kívánok a 2010-es TVK Triatlon Nagyhét valamennyi eseményére!

A hivatalos ceremónia után a Miskolci Nemzeti Színház művészei Tértánc-klippekkel kedveskedtek a jelenlevőknek, akiket este 8 órától a Csillag születik vetélkedő döntőse, a rapper MC/DC szórakoztatott. A nap méltó zárását az örökifjú Demjén Ferenc és zenekarának frenetikus hangulatú élő koncertje jelentette. A Rózsi becenévre hallgató előadóművészt és Solti János, valamint Závodi János nevével fémjelzett csapatát zsúfolásig megtelt nézőtér fogadta. A tombolók és együtt éneklők között nem csak a városból és környékről érkező, hanem az ország távolabbi pontjairól, mint például Baja, ide zarándokoló fiatalokat, középkorúakat és idősebbeket is üdvözölhettek a szervezők.

A mai folytatásban a belvárosi Dísztó körül kialakított helyeket a Bogratlon ? bográcsfőző fesztiválra, egyben versenyre nevezett csapatok népesítik be. A zsűriben is szerepet vállaló, 61. születésnapját a napokban ünneplő Farkas Bertalan, hazánk egyetlen világűrben járt űrhajósa a Barátság-kertben kopjafát avat a magyar űrrepülés 30. évfordulója alkalmából.

Amíg a finom falatok készülnek, addig a gyerekek a játszóház mellett a zenés, énekes műsort tekinthetnek meg. Délben jön majd az elmaradhatatlan Jó ebédhez szól a nóta című, magyar nótákból és mulatós dalokból álló összeállítás. A hetes-kenuk 13 órakor kezdhetik meg kieséses rendszerű páros csatározásaikat Dísztavon.

A nagyszínpadot először az Olasz filmslágerek ? magyarul produkció tagjai foglalják el, akiket a M.É.Z együttes követ. A Traffic KreAktív színpadon a Sonny And His Wilde Cows formáció muzsikál, míg a napot szintén a Főtéren, a Napoleon Boulevard koncertje zárja. A 12. TVK Triatlon Nagyhét részletes programja megtalálható a honlapjukon.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hetes-kenusok sorsjegy-gyűjtése | ZETApress

Szóljon hozzá!