ZETApress

hírportál

Triatlon a korona-gyémánt

Az idegenforgalmi tevékenységünket illetően az a jelmondatunk, hogy Tiszaújváros Dél-Borsod ékszere ? hangsúlyozta egyebek mellett Koscsó Lajos polgármester, aki 14. éve tölti be a Triatlon Nagyhét szervezőbizottsági elnöki posztját.

A hagyományoknak megfelelően idén is Budapesten, a Magyar Sportok Házában tartották meg a héten a ma kezdődő 14. TVK-ITU Triatlon Világkupát is magába foglaló 12. TVK Triatlon Nagyhét sajtótájékoztatóját.

Tovább fokozva ezt a gondolatot, büszkén mondhatom, hogy Tiszaújváros ?korona-gyémántja? nem más, mint maga a triatlon ? folytatta a polgármester. ? A sportág a hazai és nemzetközi rangú viadalok formájában, a nagyhét a legnagyobb közösségformáló erőként jelenik meg hosszú évek óta, melyhez rendre példaértékű összefogás is társul. Számomra az idei sorozat különleges lesz, de nem csak azért, mert hét közben Csíkszeredába, testvérvárosunkba látogatok és onnan érkezem majd haza az utolsó napra.

A 14. TVK ? ITU Triatlon Világkupát magába foglaló 12. TVK Triatlon Nagyhét legnagyobb szponzorának, a városi önkormányzatnak a vezetőjeként, egyben a szervező bizottság elnökeként utolsó alkalommal lehetek jelen az eseményen, ugyanis ősztől nyugállományba vonulok. Szeretnék megnyugtatni azonban mindenkit, hogy a triatlon megmarad számomra ?örök szerelemnek?, a jövőben is maximálisan latba vetem majd kapcsolataimat, lehetőségeimet annak érdekében, hogy továbbra is segíthessem a Dr. Márkus Gábor barátom vezette szervezőket!

Ezt követően Dr. Márkus Gábor főrendező, a TVK-Mali Triatlon Klub elnöke kért szót: ? Nagyon örülünk, hogy csúcstartó helyünket megtartottuk, azaz zsinórban 14. alkalommal is megrendezhetjük a triatlon világkupát. Ebből az apropóból Tiszaújvárost olyan városokkal említik egy lapon, mint az ausztrál Mooloolaba, a mexikói Monterrey és Huatulco, a japán Ishigaki, az amerikai Hy-Vee, a hollandiai Holten, és a Dél-koreai Tongyeong. Mivel nyár elején elkezdődött a 2012-es londoni olimpia kvalifikációs sorozata, a világkupák mezőnyének erőssége, ?sűrűsége? is mutatja, hogy milyen nagy a tülekedés az ötkarikás játékokra.

Úgy is fogalmazhatnék, hogy a sportolók számára Tiszaújváros is egy jelentős állomás a Londonba vezető úton. Az érdeklődésre jellemző, hogy a 70 fős tiszaújvárosi indulói létszám mindkét nemet illetően régen betelt, sőt a férfiaknál 119 (!), míg a hölgyeknél 23 sportoló szerepel a várólistán. Ekkora létszám még soha nem jelentkezett be hozzánk, ami, azt gondolom, önmagáért beszél. A magyar hölgyek közül jelenleg öten, míg a férfiaknál heten vannak az indulók között, de rajtuk kívül többen várólistások. A végleges nevezési határidőig, az augusztus 6-i technikai értekezletig még nagy lesz a taktikázás a csapatok között. Mindenesetre az indulásban csak azok reménykedhetnek, akik szerepelnek azon a bizonyos várólistán.

Befejezésként Lányi András, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke méltatta Tiszaújváros kiemelkedő szerepét a nemzetközi és a magyar triatlon sportban. Ezt követően a budapesti triatlon világbajnokság előkészületeiről szólt, kiemelve, hogy Magyarország méltó házigazdája lesz a világra szóló eseménynek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elrajtolt a 12. Nagyhét | ZETApress

Szóljon hozzá!