ZETApress

hírportál

Győztünk a főpróbán

Az egy hét múlva kezdődő Eb-re készülő labdarúgó-válogatottunk 19.900 néző előtt az első 22 perben lőtt góljaival 3:0-ra legyőzte ma Izraelt a debreceni Nagyerdőben lejátszott felkészülési meccsen. A tegnapi sajtótájékoztatókról idekattintva olvashatunk.

Marco Rossi három helyen változtatott az írek elleni kezdőcsapatához képest. Válogatottunk az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, így Sallai 11. percben lőtt góljával, valamint Varga Barna 19. és 22. percben lőtt duplájával 3:0-s vezetéssel zártuk az I. félidőt. Az 57. percben Szoboszlai Dominik csapatkapitányunk combját fájlalva cserét kért, orvosi stábunk a pályán ápolta a Liverpool légiósát. A hajrában adódtak még lehetőségek a mieink előtt, de az eredmény már nem változott. Válogatottunk 15-én szombaton kezdi meg szereplését Kölnben, az A-csoport 1. fordulójában 15 órakor Svájccal találkozunk.

A Népstadionnál háromszor kisebb, de családiasabb hangulatú Nagyerdei Stadion a kezdősípszóra gyakorlatilag megtelt. A magyarok kezdő tizenegyének bevonulását hatalmas üdvrivalgás kísérte, a B-közép pedig piros-fehér-zöld zászlókat lobogtatott, ami remek hangulatot kölcsönzött a helyszínnek.

A 18 órai időpont ellenére 30 Celsius-fok körüli hőség fogadta a játékosokat a pályán, de az már a középkezdésnél látszott, hogy válogatottunk elsősorban a támadásokkal akar foglalkozni ezen a meccsen. Alig hat percet kellett várni az első hazai lehetőségre, Szoboszlai remek egyéni megmozdulás után elhúzott a jobb oldalon, centerezését pedig látványos mozdulattal vágta a keresztlécre Varga Barna. Előtte az izraeliek is veszélyeztettek egy alkalommal, de védelmünknek kisebb bizonytalankodás után sikerült felszabadítania.

Negyedóra sem telt el és megszerezte a vezetést válogatottunk, amely igyekezett óvni a labdát. Sallai és Szoboszlai is kifejezetten szabadon futballozhatott, ez pedig többször is megzavarta az ellenfelet. 8 perc múlva már két gól volt az előnyünk, rá háromra a 3. magyar találat is meglett: Varga Barna duplázott és megnyugtatóvá tette a vezetést. A közönség a 27. percben Marco Rossit kezdte el éltetni, melyet szövetségi kapitányunk a technikai zónán belülről néhány intéssel és a szurkolók megtapsolásával köszönt meg. A hőség miatt elrendelt ivószünetben az izraeliek hármat is cseréltek, a magyaroknál pedig a jobb combját fájlaló Stlyes helyett érkezett Kleinheisler.

A II. félidőben a cserékkel felfrissített magyarok továbbra is kreatívan játszottak, csapatkapitányunk viszont a combját fájlalva az 56. percben cserét kért. Orvosi stábunk a pályán ápolta a Liverpool légiósát. A cserék pályára lépésével megváltozott a meccs képe, Izrael felbátorodott és többször veszélyeztetett, gólt mégsem kaptunk a hazai együttes. A hajrában ismét fölényben játszottunk, Nagy Zsolt egyszer a kapufát is eltalálta, de az eredmény a 2 perces ráadásban sem változott: Magyarország-Izrael 3:0 (3:0).

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Helyre jöttek focistáink | ZETApress

Szóljon hozzá!