ZETApress

hírportál

Shimon dicsérte Rossit

Jó ellenfelei szeretnének lenni a jövő pénteken rajtoló Eb-ra készülő focistáinknak az izraeliek, akik szerint Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének ereje a csapategységben van – hangzott el a holnapi meccs előtti mai sajtótájékoztatón Debrecenben.

Eli Dasa, az izraeliek csapatkapitánya kifejtette: sokat gyakoroltak és felkészültek a szombati találkozóra, tanulmányozták a magyarok korábbi mérkőzéseit. Azt sem szabad elfelejteni, hogy most egy barátságos összecsapásról van szó, de megpróbálnak jó ellenfelei lenni a magyar válogatottnak. Megköszönte az MLSZ, az ország és a magyar emberek vendégszeretetét, ugyanis a hazájukban zajló háború miatt többször léptek pályára Magyarországon az utóbbi időben.

Ran Ben Shimon szövetségi kapitány kiemelte, hogy a magyar csapat nem hagyományos futballt játszik, amin azt érti, hogy a játékosok gyakran váltogatják pozíciójukat. Ezzel együtt megígérte: megpróbálnak úgy hozzáállni a mérkőzéshez, hogy az a magyar válogatottnak hasznos felkészülés legyen az Eb-re.

Az izraeli szakvezető úgy véli, Marco Rossi olyan együttest hozott össze, melynek a csapatjátéka kiváló, összehangoltan tud játszani, ez jelenti a legnagyobb veszélyt az ellenfelek számára. Shimon a holnapi mérkőzésen debütál az izraeli kispadon. Saját csapatáról kiemelte, nem azt figyeli, hogy milyen csapatot kapott, hanem hogy az általa kitűzött célokat elérjék a jövőben, így aztán mindig az aktuális mérkőzésre koncentrál.

Célunk a győzelem!

Minden mérkőzés eredménye számít, a szombati nap célja, hogy senki se szenvedjen sérülést és győzzünk! – mondta szövetségi kapitányunk az Izrael elleni holnapi barátságos meccs előtti mai sajtótájékoztatón a Nagyerdei Stadionban.

Marco Rossi kiemelte, hogy a keddi írországi vereség miatt rengeteg negatív megjegyzés érkezett a válogatottról, ezért a barátságos mérkőzések eredménye is számít! – Holnapi célunk, hogy győzzünk idehaza és meggyőzzük magunkat is. Szeretném, ha a játékosok megtalálnák a góllövő cipőjüket! Szükségünk van eufóriára és valamennyi önbizalomra. A legutóbbi találkozó tanulságait leszűrtük – hangsúlyozta.

Az izraeli válogatottról kiemelte, hogy riválisunk a megújulás szakaszában van az új edzőjével, ráadásul sok új játékos is csatlakozott az együtteshez, többnyire az izraeli bajnokságból. – Becsüljük az izraeli válogatottat, mert tudjuk, hogy minden olyan játékos, aki a hazája mezét magára ölti, tisztában van vele, hogy meg kell feleljen az elvárásoknak! – mondta. Játékosainkról kiemelte: Gulácsi Péter biztosan kezd és nem lehetetlen, hogy egy félidőnél többet játszik, és szintén kezdő lesz Szalai Attila is. A sérültekről elmondta, hogy Fiola Attilát az edzéseken kímélték, de olyan állapotban van, hogy akár már holnap játszhat is. Biztos nem lép pályára viszont Dárdai Márton és Loic Nego kisebb sérülésük miatt. Ádám Martin és Gazdag Dániel később csatlakozott a kerethez, de mivel a saját klubjukban edzettek és meccseken is szerepeltek, így formában vannak.

Az Európa-bajnokságról kifejtette: azzal lenne elégedett, ha az a csipetnyi szerencse is a csapat mellé társulna, amellyel tovább tudnak jutni. Azt nem tudja, milyen teljesítményt fognak nyújtani, de abban biztos, hogy a szurkolók értékelni fogják, hogy a játékosok felvállalják az egy-egy elleni harcokat mindenféle félelem nélkül és a lefújásig küzdenek majd. – Ezt tudjuk garantálni! – ígérte hozzátéve, hogy nem kell kényszerű döntéseket hoznia egyes csapatrészeken, ugyanis sosem volt olyan teljes a magyar válogatott, mint ma.

Botka Endre szerint az jelentheti a legnagyobb kihívást a csapatnak, hogy az Eb minél több mérkőzésén ugyanazt a szintet hozza. A csapategység nagyon erős a válogatottnál, és fizikálisan sem gyengébb az együttes az ellenfeleinél. Volt olyan mérkőzés, amikor az utolsó percekre elfáradtak, éppen ezért azon dolgoznak minden nap, hogy ez ne fordulhasson elő. – A futballban azonban megtörténhet bármi, épp ezért szép! – mondta a Fradi védője.

A Magyarország-Izrael barátságos mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a debreceni Nagyerdei Stadionban, melyet az M4 Sport és Kossuth Rádió élőben közvetít. Válogatottunk várható kezdőcsapata: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai Attila – Bolla, Schäfer, Nagy, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga Barna.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Győztünk a főpróbán | ZETApress

Szóljon hozzá!