ZETApress

hírportál

Helyre jöttek focistáink

A szombat délutáni Eb-főpróbán győztes focistáink hétfőn este megérkeztek dél-bajorországi bázisukra, Weiler-Simmerbergbe – derült ki a híradásokból. Mivel a vasárnapjuk szabad volt, teljesíthették alkotmányos kötelességüket az önkormányzati és az EP-választásokon.

Nemzeti együttes kora délután Telkiből indult, ahol a szombati barátságos mérkőzésen megsérült Styles Callum elárulta: jó híreket kapott az orvosi vizsgálatokat követően, így reméli, hogy már szombaton 15 órakor bevethető lesz Svájc ellen! A csapatszállító gép viszont egyórás késéssel tudott felszállni a ferihegyi felhőszakadás miatt, így a tervezettnél később landolt a gép a friedrichshafeni reptéren, amely nagyjából egy órányi útra van a bázistól. A magyarok busza végül 20 óra előtt néhány perccel gördült be a szállodához, amely most kizárólag a csapaté lett.

Válogatottunkat mintegy kétszázan fogadták, többnyire helyiek és néhány környéken dolgozó magyar. A helyi sportklub ifjú növendékei magyar zászlókat lobogtatva várták játékosainkat, közben azt skandálták, hogy Ungarn, Ungarn! Voltak olyan helyiek is, akik Liverpool-mezben jöttek a fogadásra abban bízva, hogy aláírást szereznek rá Szoboszlai Dominiktól. Gulácsi Péter kapust és Dárdai Márton védőt is várták rajongóik. A szurkolók lelkes köszöntése mellett, a fogadás része volt a bajor népviseletbe öltözött négyfős együttes játéka a háromméteres pipaformájú alpesi kürtön.

A buszról elsőként Marco Rossi szállt le nagy üdvrivalgás közepette, szövetségi kapitányunk egyből a szállodába sétált. Őt a bézs színű nadrágba és pulóverbe öltözött játékosok közül Willi Orbán és Gulácsi Péter követte, akik egyből a lelkes közönséghez sétáltak fotózkodni és aláírást osztogatni. A többi focista is követte a példájukat, majd egyenként a hotelbe sétáltak Szalai Attilával bezárólag.

A helyiek rendkívül büszkék, hogy az egyik Eb-résztvevő csapat a 6500 lakosú településen szállt meg, amely a festői szépségű rétektől és erdőktől zöldellő hegyek között fekszik alig 25 kilométerre a Bodeni-tótól. A falu egyes házait a német mellett magyar zászlóval is feldíszítették, a szálloda pedig a honlapján szintén büszkén hirdeti, hogy a következő hetekben a magyar válogatott otthonául szolgál. A magyarok elsősorban a remek regenerációs lehetőségek és a kulináris szolgáltatások miatt választották ezt a hotelt, amelyben így teljes nyugalomban és ideális körülmények között készülhetnek. A kényelmüket szolgálja az is, hogy a pálya gyalog csak 600 méterre található a szállodától. Tegnap délután Szoboszlai Dominik tartott sajtótájékoztatót.

Csapatunk ma délután teljesen nyilvános edzést tart, amelyre a helyiek nagyjából 500 jegyet kaptak. 15-én szombaton 15 órakor Kölnben a svájciak ellen kezdünk a kontinensviadalon, majd Stuttgartban június 19-én szerdán 18 órakor a házigazda németekkel, 23-án Zoltán-nap 21 órakor pedig a skótokkal találkozunk az A-csoportkörben. A házigazda németek 14-én pénteken 21 órakor Münchenben a skótok ellen vívják az Eb nyitómeccsét, melyet az M4 Sport a többi összecsapáshoz hasonlóan élőben közvetít.

Helyszíni stúdióval, saját kamerákkal, exkluzív anyagokkal kiegészítve közvetíti a közmédia a 2024-es labdarúgó Eb-t. Hazahozza a szurkolóknak a 2024-es Európa-bajnokságot az M4 Sport, a Nemzeti Sportrádió, a Kossuth Rádió, az M1 és a Nemzeti Sport. A június 14-én péntek este rajtoló kontinenstorna valamennyi mérkőzését élőben lehet követni, a magyar vonatkozású összecsapások esetén – a helyszíni stúdió és a saját kameráknak köszönhetően – az is látható lesz, ami a pályán kívül történik.

A közmédia sportcsatornája – kiegészülve az aznaptól hallható Nemzeti Sportrádióval, továbbá a Kossuth Rádióval, az M1 aktuális csatornával, a Nemzeti Sporttal és az online felületeikkel – arra törekszik, hogy minél többet, különlegesebbet, kiváló minőségben mutasson meg a nézőknek és a hallgatóknak a június-júliusi labdarúgó Európa-bajnokságról, majd a július-augusztusi párizsi olimpiáról. A futballünnep valamennyi mérkőzését élőben közvetíti a közmédia az ingyenesen fogható, országos lefedettségű M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon. A foci-Eb startjával egy időben kezdi meg működését a Nemzeti Sportrádió. A kontinenstorna eseményeit Budapesten és vételkörzetében az FM 105,9 frekvencián, valamint mobil alkalmazáson keresztül, továbbá a nemzetisport.hu portálon is követhetjük.

Érdemes az M1 aktuális csatornát is követni, hiszen helyszíni stábjuk rendszeresen tudósít a kontinenstornáról. Az M4 Sport elemzőműsorokkal is várja a nézőket, közvetlenül a nap utolsó meccse után a Góóól!-lal és a másnap délelőtt jelentkező Góóól!2-vel. Az eseményekről hírekkel, interjúkkal, percről perce tudósításokkal, fotókkal és videókkal számol be a 121 éves Nemzeti Sport nyomtatott és internetes kiadása, valamint több közösségi felülete.

Összeállt a szakmai stáb is, a közmédia népszerű kommentátorai és műsorvezetői várják napról napra a nézőket, hallgatókat. A magyar vonatkozású mérkőzések műsorvezetője Petrovics-Mérei Andrea lesz, rajta kívül Berkesi Judit, Székely Dávid és Mohay Bence várja a nézőket. Az Eb valamennyi összecsapását a helyszínről kommentálja Hajdú B. István, Ujvári Máté, Varga Ákos, Varga Péter és Tóth Attila. A riporterek Molnár Mátyás és Péter Ágoston lesznek. A Nemzeti Sportrádióban és a Kossuth Rádióban Tóth Bélát, Cseszregi Balázst és a Nemzeti Sport munkatársait is hallhatjuk a helyszínről. A Nemzeti Sport helyszíni stábjának tagjaként Bodnár Zalán, Borsos László, Gyenge Balázs, Pór Károly, Szöllősi György újságírók, Nagy-Pál Tamás videóriporter, Koncz Márton és Szabó Miklós fotóriporterek tudósítják a szurkolókat az Európa-bajnokságról.

A magyar vonatkozású mérkőzéseknél a közmédia több mint 50 kollégája biztosítja a helyszínen, hogy a szurkolók mindenről értesülhessenek, ami a pályán és a pályán kívül történik. Az elsőtől az utolsó percig a helyszíneken készül az adás, saját stúdióval és olyan kamerákkal, amiket a közmédia kollégái irányítanak, így láthatjuk a nézőket, azokat a játékosokat, akikről éppen szó van, és a mérkőzések végén is több kamera mutatja majd, amint a magyar válogatott tagjai a szurkolókkal közösen éneklik a Himnuszt. Ezen kívül a stáb egyik része folyamatosan a válogatottat kíséri, betekintve az edzőtáborba, megmutatva a felkészülést, a másik részének köszönhetően pedig láthatjuk a soron következő összecsapás helyszínét, átélhetjük a hangulatot.

Foci-válogatottunk június 15-én kezdi meg 2024-es Eb-menetelését: az első mérkőzés előtti sajtótájékoztatót élőben követhetjük, majd minden meccsnap előtt a találkozó helyszínéről láthatjuk a következő összecsapás felvezetőjét. Válogatottunk mérkőzései: június 15-e szombat 15 óra Magyarország-Svájc; június 19-e szerda 18 óra Németország-Magyarország és június 23-a Zoltán-nap 21 óra Skócia-Magyarország.

Szóljon hozzá!