ZETApress

hírportál

IRTA teszt Valenciában

Talmácsi Gábor megtette első köreit az idei versenymotorjával, a SpeedUp csapat 600cc-s Moto2-es gépével. Az olasz csapatot Talmácsi mellett az olasz Andrea Iannone alkotja, a fiatal versenyző eddig a 125cc-s kategóriában szerepelt ? tudatta a Faster Management.

A barcelonai tesztet követően Talma már nagyon várta a bemutatkozást, és erre nem is lehetett volna jobb helyszín, mint a valenciai pálya, ahol 2007-ben világbajnoki címet szerzett.

A motoron minden alkatrész azonos azzal, amivel a szezonnyitó katari nagydíjon rajthoz áll majd Talmácsi Gábor. Még a régóta várt erőforrás is megérkezett, amit most először próbálhattak a Moto2-es versenyzők. Mivel a motorblokkokat sorsolják, így Talma a 0024-es számút kapta erre a tesztre.

A csapat nagy figyelmet fordított arra, hogy teljesen Gáborra alakítsa a motort, mivel az ilyen jellegű állítgatásokkal már többször meggyűlt a magyar versenyző baja. A hétfői nap első fele ráment a testre-szabásra, így Talma délután ment a pályára. Gábor tizenkét körön át próbálgatta a gépet, miközben azokra a beállításokra koncentrált, amelyeket mérnökei kértek tőle.

Végül a huszonhatodik helyen zárt, legjobb körében 1:40,134-et ment. Az élen Simon, Elias, Corti volt a sorrend az első teszt napon. A SpeedUp csapat másik versenyzője Andrea Iannone a harmincharmadik időt motorozta, a pályán töltött tizennégy köre alatt. Ma és holnap még a spanyolországi Valenciában dübörögnek a motorok.

Nagyon boldog vagyok, hogy kipróbálhattam a Moto2-es versenygépemet. Ez a negyedik kategória a világbajnokságon, amiben kipróbálhatom magam. A szerelőim és a mérnökeim tudatosan felépítették a teszteket, így a mai napra, amit terveztünk, teljesítettük. Szeretnénk lépésről lépésre haladni, hiszen így érhetjük el célunkat, hogy a leggyorsabbak közé kerüljek. Elégedett vagyok a mai nappal, és bizakodva várom a holnapi folytatást ? mondta tegnap Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nehéz napja volt Talmának | ZETApress

Szóljon hozzá!