ZETApress

hírportál

Nehéz napja volt Talmának

Jóllehet az időjárás megfelelő lett volna egy igazán jó tesztnaphoz ? hiszen a hőmérséklet 18 fokos volt, az aszfalté meg 22 ?, ennek ellenére több külső körülmény is hátráltatta a magyar világbajnokot, így nehezen tudtak egyről a kettőre lépni a hétfőit követő újabb edzésnapon.

De a kemény munkára mindenki fel van készülve, hiszen tudják a versenyzők, tudják a mérnökök, szerelők is, hogy számtalan munkaórára és teszt kilométerre van szükség ahhoz, hogy tökéletesítsék az új motort, megismerjék és kiismerjék annak minden részletét. A mai gyakorlás nem indult könnyen ? tudatta a Faster Management.

Először a telemetria rendszer okozott gyújtás problémákat. Ekkor a box megtelt a Honda szakembereivel, akik először a kisorsolt motorblokk meghibásodására gyanakodtak, majd rájöttek, hogy a kötelezően használatos adatrögzítő rendszer egyik csatornája zavarja a gyújtás elektronikát. Segítségüknek köszönhetően enyhülni látszottak a gondok ? hiszen Talmácsinak sikerült néhány jó kört motoroznia, körideje egyre javult ? de még korántsem értek véget. Ezt követően ugyanis a motor elejének folytonos pattogása okozott fejtörést a szerelőknek.

Bármennyire is szeretette volna Talmácsi Gábor a kanyarok közben nem tudott kellő sebességet elérni, mert egy bizonyos dőlési szög után erős pattogásba kezdett az első futómű. Több beállítási verziót is kipróbáltak, de nem sikerült túljutni a problémán. A magyar motoros negyvennyolc kört teljesített a második tesztnapon, és a gondok ellenére is sikerült lényegesen jobb időt motoroznia tegnaphoz képest. A keddi legjobbja 1:38,512 volt, ezzel a tizenhatodik helyen zárt. A csapat olasz versenyzője, Andrea Iannone is hasonló cipőben járt, mint Talmácsi. Az ő leggyorsabb köre 1:39,999 volt, ami a harmincegyedik helyet jelentette számára a nap végén.

Voltak ma gondok. Először a kisorsolt blokk nem működött megfelelően, ezt nagy nehezen megoldották a Hondások. Utána a motor eleje kezdett el a kanyarok közben pattogni, így csak lassabban tudom a kanyarokat bevenni. Holnap azon leszünk, hogy megoldást találjunk erre a problémára, mert csak így tudunk továbblépni. Rengeteg munka vár még ránk, hogy minden rendben legyen a szezonnyitóra ? mondta tegnap Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sikeres tesztek Valenciában | ZETApress

Szóljon hozzá!