ZETApress

hírportál

Sting a BS-ben

A Sting jövő szombaton a Symphonicity turné keretében a Budapest Sportarénában lép fel. A koncertre már hetekkel ezelőtt elfogyott minden jegy, ami nem is csoda, hiszen a többszörös Grammy-díjas szerző-énekes egy különleges produkcióval érkezik, legnagyobb slágereit adja elő, nagyzenekari átirattal.

Az ötfős Royal Philharmonic Concert Orchesra kíséri Stinget, Steven Mercurio vezényletével. Mellettük az énekes állandó zenész társai is színpadon lesznek: Dominic Miller gitáron, Ira Coleman basszusgitáron, David Cossin ütős hangszereken játszik, illetve Jo Lawry vokalista lép fel Stinggel ? tudatta a Live Nation.

A színpad építéséhez elegendő 1 nap is, hiszen a nagyzenekar helyigénye miatt túl sok díszletben nem gondolkodhattak; de például különleges dobogórendszert használnak, amely különböző színű hangulatvilágítást tud adni. A fejük felett pedig mozgatható és dönthető ledfalak segítenek a megfelelő atmoszféra kialakításában egy-egy dalhoz.

Nem könnyű ennyi embert utaztatni egy turnén, épp ezért nincsenek is különleges kívánságaik. Sting öltözőjét kell csupán egy picit hangulatosabbá varázsolni, de állólámpákon, kanapékon és zöld, cserepes növényeken kívül ide sem kértek semmi mást.

Az étkezésüket maguk oldják meg, saját szakács utazik velük. Budapesten sajnos csak igen rövid időt lesznek, hiszen pénteken még Bécsben, hétfőn már Zágrábban lépnek fel. A koncertre fényképezőgépet, kamerát, hangfelvevőt nem lehet behozni, ezt a bejáratnál ellenőrzik is, mint ahogy bármilyen palackot vagy üveget sem.

Külön szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy Sting koncertje pontosan 20 órakor kezdődik majd, kérjük a közönséget, hogy legyenek pontosak és elég időt hagyjanak a parkolásra illetve az Arénába történő bejutásra; ugyanis a későket a produkcióra való tekintettel csak bizonyos időközönként tudjuk beengedni a helyükre. Az előadást megszakítja majd egy 20 perces szünet, és megközelítőleg 23 órakor lesz vége.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sting Symphonicity | ZETApress

Szóljon hozzá!