ZETApress

hírportál

Kilencedszer Bamakoba

Budapest-Bamako 2014.Az idén is 350 indulót várnak 45 országból, a rajt pedig január 24-én, pénteken 14 órakor lesz a Kopaszi-gáton ? tudtuk meg tegnap délelőtt a 9. Budapest-Bamako 2014 Nagy Afrikai Futam nyitó sajtótájékoztatóján, a InterContinentalban. A hotel előtt néhány útra kelő autót és motort is láttunk.

A pénteki rajtra már reggel 8-tól gyülekezhetnek a versenyzők. A nézők is bemehetnek a kocsik közé, s csak 13 órakor kezdik meg a kiterelést. 90-100 járműre számítanak, percenként indítják őket, így másfél órán belül az utolsók is elrajtolnak. Nem választja mindenki ezt a rajthelyt, többen útközben csatlakoznak a menethez. Senki sem fél a fenyegetettségtől. Cél Gambia, ahová február 9-én, vasárnap érkeznek meg, s naponta mintegy félezer kilométert vezetnek.

A Budapest-Bamako egy veszélyes, minimális asszisztenciás kaland és tájékozódási verseny. A B2 nem vasárnapi autózás a Pilisben, vagy piknik a Városligetben. Itt nincsenek mentő helikopterek ? Sólyom sem száll arra ?, begyűjtő teherautók, idegenvezetők, animátorok vagy tolmácsok. Mindenki a talpraesettségére, a szerencséjére és a felkészültségére számíthat. Bamakon egy dolog biztos: minden bizonytalan. De a kaland erről szól. A Bamako nagy közösségi esemény, ahol esténként a tábortűznél hozzád hasonló őrültekkel oszthatod meg a napi élményeket és a sólet konzerved. A verseny jövőre utoljára tér vissza a 10. futammal Afrikába.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Simon, Welsz és Bamako | ZETApress
  2. Tizedszer is Bamako | ZETApress

Szóljon hozzá!