ZETApress

hírportál

Simon, Welsz és Bamako

Budapest-BamakoAz elmúlt hetekben a Simon Gábor, Welsz Tamás botrány kapcsán többször felmerült a Budapest?Bamako Rallye 2012-es ás 2013-as futamának célországa, Bissau Guinea és Welsz Tamás szerepe. Welsz Tamás soha sem volt a Bamako Rallye szervezője, sem a fő-szervezője, csak bissau-guineai kormánykapcsolataival támogatta és segítette a 2012-es és 2013-as futam befutójának megszervezését.

A 2012-es futamon ezt nagy sikerrel is tette. A 2013-as futam befutóján a kapcsolatai már nem voltak elég erősek, vagy a kormányzat nem viselte lelkén a Bamako Rallye ügyét, és lépten-nyomon nehézségekbe ütköztek a Bissau-Guineába érkező magyarok. A Budapest?Bamako Rallye 2005 óta kerül megrendezésre és az utóbbi években a világ legnagyobb transz-szaharai amatőr autós eseményévé nőtte ki magát.

A Bamako Rallye céljai és szellemisége: a mindenki számára elérhető kaland, a karitatív tevékenység, a szabad ember pozitív energiáinak és kreativitásának kiteljesedése. A Rallye nemzetközi mezőnye ?képviseli és magával viszi? a legnemesebb európai értékeket Afrikába és évről évre bizonyítja, hogy a kultúrák és népek egymást megismerve és tisztelve együtt tudnak élni.

A Bamako Rallye szervezői soha semmilyen módon nem ellenőrzik az indulók és az adományozók kilétét, előéletét vagy szándékait. Aki elfogadja a futam szellemiségét, az elindulhat rajta. Welsz Tamás ? aki már a Sólyom-ügybe is beszállt ? a Charity March misszióján keresztül éveken át mentőautókat juttatott a rászoruló afrikai országokba a Bamako Rallye karavánjához csatlakozva. A rallye teljesen organikus, közösségi elveken fut. Az adományok gyűjtése és kiosztása a csapatok feladata. A szervezők a logisztikában segítenek.

Simon Gábor lakcíme a sajtójelentések szerint a bissaui volt elnöki palota. A rallye 2012-ben valóban itt ért véget. Nem azért mert ez volt Simon Gábor bejegyzett lakcíme, hanem mert ez Bissau leglátványosabb és tágasabb tere. A Maliban (Bamakoban) kialakult feszült belpolitikai helyzet miatt 2012-ben Bissau-Guinea lett a Bamako Rallye célországa, ugyanakkor az ott tavaly tapasztalt problémák miatt az idei Futam már nem érintette Bissaut. A 2014-es cél Gambia, Banjul volt, amelyik ország és az ottani partnereink korrekten, a szervezők és a versenyzők megelégedésére teljesítették is a Futam sikeres lebonyolításában rájuk háruló feladatokat.

A Budapest?Bamako Rallye büszke arra a hagyományára is, hogy politikamentes, teljes egészében a civil akarat és kezdeményezés szülte és tartja életben. A Bamako Rallye nem az üzletről, a pénzről, vagy a politikáról szól, itt egymás mellett futnak a többmilliós szuper-terepjárók és a pénzben kifejezhetetlen értékű bontószökevények. Ez az esemény nem arról szól, hogy kinek mennyi pénze van, mi a foglalkozása, mi a hite, vagy a pártállása.

A Bamako Rallye résztvevőiként tiszteljük egymást és azon országok népeit, kultúráját, hagyományát és törvényeit, amelyeket érint a Futam. Maga a Futam igen nehéz próbatétel, sokszor az embertől és géptől nagy erőfeszítést igényel. Ha valakit ezek nem tartanak vissza, akkor szabadon csatlakozhat a világ legnagyobb és legszabadabb karavánjához ? tudatta a ComPRad Kommunikációs Ügynökség Kft.

Szóljon hozzá!