ZETApress

hírportál

Sólyom nem ralizik

Charity MarchA Budapest?Bamako továbbra is a földön marad, a Sólyom légitársaságban a szervezőknek nincs érdekeltsége. Az elmúlt 24 órában megjelent hírek, félinformációk és pletykák után a Budapest?Bamako szervezői délután megerősítették, hogy a Sólyom légitársaságban megjelenő új tulajdonosok nem töltenek be szerepet a Nagy Afrikai Futam szervezésében és lebonyolításában.

Welsz Tamás és a Charity March által szervezett több mentőautó a 2011, 2012. és 2013. évben megrendezett Bamako Rallye égisze alatt jutott le Bissau Guineába és Bamako-ba. Welsz Tamás továbbá az idén és tavaly aktívan részt vett a rallye bissaui befutójának bonyolításában és rendezésében. Mivel a 2014-es Budapest?Bamako Gambiában ér célba, Welsz Tamásnak semmiféle szerepe nincs a Budapest?Bamako következő futamán.

Több tucat újságíró és ismerős keresett meg ma azzal, hogy valóban vettünk-e egy légitársaságot. Mindenkinek elmondtam, hogy nem ? nyilatkozta Szabó Gál András, a futam alapítója. ? Hogy Tamás és befektetőtársai milyen fantáziát látnak a Sólyomban, ezzel kapcsolatban még spekulálni sem szeretnék. Mindenesetre sok sikert és jó egészséget kívánok az előttük álló kihívásokhoz ? tette hozzá a Villám Géza néven is ismert egykori rádió műsorvezető.

A Budapest-Bamako a Dakar egyetlen szellemi örököseként ismert transz-szaharai autóverseny és jótékonysági kalandtúra. Mint korábban megírtuk, a rallye immár 9. alkalommal rajtol 2014. január 24-én, pénteken Budapestről és 9000 kilométer megtétele után két héttel később a gambiai fővárosban, Banjulban ér véget. A 2012-es mali puccs és terrorellenes háború kirobbanása óta a futam befutóját más nyugat-afrikai városok látják vendégül.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kilencedszer Bamakoba | ZETApress
  2. Simon, Welsz és Bamako | ZETApress

Szóljon hozzá!