ZETApress

hírportál

Átadták a 3. Anyák Házát

Anyák Háza átadóA délelőtti ünnepélyes átadóval a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban létrejött az ország harmadik Anyák Háza. Az Anyák Háza Országos Program pályázat ötmillió forintos fődíjából megújultak a már 20 éves Mamaszobák. Olyan kórtermeket alakítottak ki, ahol szülő és gyermeke a gyógyulás végéig együtt maradhat.

A mai ünnepélyes átadáson jelen volt Hegyi Henrik Dénes, a Felső-Szabolcsi Kórház főigazgatója, valamint dr. Seszták Miklós országgyűlési kormánybiztos, Magyar Fejlesztési Központ (MFK), dr. Nagy Szilárd, az EMMI egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelőshelyettes államtitkára és Molnár László az Essity Hungary Kft. divízió igazgatója ? tudatta Nagy Ákos, VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda.

Az új Anyák Házáról

Anyák Háza KisvárdánMint tavaly ősszel megírtuk, az Anyák Háza Országos Program pályázaton a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház nyerte meg a pályázat egyik ötmillió forintos fődíját. A kórház különálló épületrészben, 63 ágyon fogadja az ellátásra szoruló gyermekeket. Egy év alatt több mint 3200 beteg gyermek is megfordul az osztályon, sokan közülük halmozottan hátrányos helyzetű, akik elmaradott térségekben élnek.

Bár a kórházi osztályon vannak Mamaszobák, azok kialakítása több mint 20 évvel ezelőtt történt, a bútorzatuk azóta elhasználódott, és a helységek komfortfokozata sem megfelelő már. A pályázat segítségével most a régi mamaszobák komfortos, kellemes kórtermekké alakultak, ahol a család együtt lehet.

Szintén a pályázattal megvalósítandó fontos lépés olyan kórtermek létrehozása, ahol szülő és gyermeke a gyógyulás végéig együtt maradhat: kórterem gyermek és szülői ággyal, zuhanyzóval, WC-vel. Ez elsősorban a legkisebbek (csecsemők) szülei számára fontos előrelépés. Mindezeken túl közösségi tér kialakítása is folyamatban van a nyeremény összegéből, ahol a szülő a gyermekével együtt lehet a kórtermen kívül, ami fontos a gyógyulás elősegítése szempontjából.

Szóljon hozzá!