ZETApress

hírportál

Korszerű gyermekszemészet

KH gyógyvarázs nyertesek25 gyermekgyógyító intézmény kezdi az évet a K&H támogatásával ? tudtuk meg délelőtt a Stáhly utcai sajtótájékoztatón, a Szent Rókus Kórház és Intézményei III. emeleti Tanácstermében. Modern műszerekkel és szebb környezettel gazdagodik az ország 23 gyermek-egészségügyi intézménye a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően.

Az összesen több mint nyolcmillió forint sorsáról a helyi közösségek döntöttek, akik több mint 220 ezer szavazatot adtak le online és a K&H bankfiókokban. Így kaphat új szemészeti eszközöket a Szent Rókus Kórház Gyermekszemészeti Szakrendelése, amikkel könnyedén kiszűrhetők a kizárólag gyermekkorban korrigálható szemészeti elváltozások is. A területi pályázat nyertesei mellett a K&H munkatársainak felajánlásából további két fővárosi intézmény is a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott.

Országszerte 23 gyermek-egészségügyi intézmény ? 14 kórházi osztály, 6 mentőállomás, 1 háziorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat ? kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően. Az összesen több mint nyolcmillió forint támogatás sorsáról a helyi közösségek dönthettek: az intézményekre két hónapon keresztül lehetett leadni a voksokat a K&H bankfiókjaiban és a weboldalon keresztül.

? A 15 éve működő K&H gyógyvarázs programunk a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A K&H gyógyvarázs területi pályázattal célunk, hogy az ország teljes területén olyan gyermek-egészségügyi intézmények kaphassanak támogatást, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább ezeket az intézményeket, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. A szavazás ismét bebizonyította, hogy a gyermek gyógyulása sokaknak szívügye, hiszen összesen 220 ezer voks érkezett. Az összefogásnak és a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően most egyszerre 23 intézmény fejlesztésével indíthatjuk az évet. A pályázóknak egy támogatási év során több esélyük is van a megjelölt eszközök elnyerésére, így a pályázatok kidolgozottsága alapján munkatársaink felajánlásának köszönhetően további két intézményt is köszönthettünk a területi pályázat nyertesei mellett ? mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Gyermekszemészeti vizsgálatA nyertes intézmények között van a Szent Rókus Kórház és Intézményei Gyermekszemészeti Szakrendelése is, így az intézmény a szemészeti szűrésekhez elengedhetetlen eszközökkel gazdagodik. Az elnyert műszerekkel a szem azon elváltozásai is időben felismerhetők, amelyek kizárólag gyermekkorban gyógyíthatók.

? Kevesen tudják, hogy a látásfejlődésben a gyermekkor a leginkább meghatározó, ezért már csecsemőkortól ajánlottak a rendszeres, teljes körű szemészeti vizsgálatok. Ma már számos gyermekkori szembetegség korrigálható, ha időben megkezdjük a kezelést, sajnos azonban gyakran tapasztaljuk, hogy a felnőttkori gyengén látás valójában a gyermekkorban fel nem fedezett, és így időben nem kezelt tompán látás következménye. De ilyen a gyermekek 23 százalékát érintő térlátás hiánya is, ami 98 százalékos aránnyal kezelhető lenne gyermekkorban ? emelte ki dr. Balsai Zoltán, a Szent Rókus Kórház és Intézményei Gyermekszemészeti Szakrendelésének szakorvosa.

Az összesen több mint 8 millió forint értékű támogatás a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető. Ez a jelentős összeg ugyanis a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után a pénzintézet bevételeiből elkülönített egy forintokból, valamint a partnerek karácsonyi ajándékozásra szánt összegéből gyűlt össze. A K&H gyógyvarázs területi pályázat nyertesei közül csak a 4 budapesti és 1 Pest megyei intézmény vette át a jelképes táblát és a gyógyító macit. Mindannyiuknak gratulálunk!

Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Gyermek Idegsebészeti Osztály, Budapest
Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Szülészeti és Nőgyógyászati profil Újszülött Részleg, Budapest
XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata, Budapest
Szent Rókus kórház és Rendelőintézet, Gyermekszemészeti Szakrendelés, Budapest
Pilisvörösvár Mentőállomás
Gyöngyös Mentőállomás
Gyula Mentőállomás
Lengyeltóti Mentőállomás
Makó Mentőállomás
Szentlőrinc Mentőállomás
Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, Kecskemét
Bajai Szent Rókus Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály
B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Gyermek-rehabilitációs Osztály, Miskolc
Csolnoky Ferenc Kórház, Gyermekgyógyászati Centrum, Gyermek Diabetológiai Szakrendelés, Veszprém
Dorle Gyógykuckó Egészségügyi Szolgáltató Bt. Sopron
Dr. Kennessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Gyermekosztály, Balassagyarmat
Fejér Megyei Szent György Oktatókórház, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály, Székesfehérvár
Gróf Tisza István Kórház, Gyermekosztály, Berettyóújfalu
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Csecsemő- és Gyermekosztály, Szolnok
Kanizsai Dorottya Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály, Nagykanizsa
Selye János Kórház, Gyermek-nőgyógyászati Szakrendelés, Komárom
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Gyermekellátás, Mátészalka
Szilsárkány Község Védőnői Szolgálata.

Ezeken az eszközökön kívül a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott a 2017. október 2-án átadott Józsefváros Mentőállomás és a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata is. A támogatás a K&H 600 munkatársának köszönhető, akik a karácsonyi dolgozói vásárukon befolyt összeget, összesen több mint 700 ezer forintot ajánlottak fel a gyermekegészségügy megsegítésére. Így a Józsefváros Mentőállomás modern betegőrző monitorral, a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat új digitális csecsemő mérlegekkel végezheti a legkisebbek ellátását.

Szóljon hozzá!