ZETApress

hírportál

Kinek jó a keleti gyógymód?

Az elmúlt héten arról hallottunk, hogy kínai professzor őssejtekkel gyógyítja az agykárosodott betegeket, s nálunk szeretné felépíteni európai klinikáját. Egy mai újsághír szerint egy 14 éve nálunk dolgozó vietnami természetgyógyász egy akupunktúrás módszerre esküszik a Down-kórosoknál, ez viszont nem váltotta be a reményeket. Jómagam épp 14 éve beszélgettem egy kínai orvossal, aki a cukorbetegeknek kínálta akupunktúrás műszerét. Az alábbi írást akkor készítettem a nyíregyházi Heti Szó magazinnak.

Áramü(töge)tés cukorbetegeknek

Kínai lány fogad a pici előtérben, Angyalföldön. Bemutatkozom, s közlöm, hogy a mesterről szeretnék írni. ? Fáradjon beljebb! ? feleli, s mint később kiderül, ennyi az összes magyar tudása. Vagy hatan üldögélünk odabenn. Mr. Wang Yigong kínai természetgyógyász mutatja be gépét. Nem orvos ? ezt külön ki is kéri magának ?, hanem valami más. Nem derül ki, hogy micsoda. Épp egy férfi panaszolja, hogy 40 éves felesége 10 éve cukorbeteg, diétáznia kell. Reggel-este inzulinozza magát. Jó volna már valahogy segíteni rajta, ezért kellene a készülék!

Yigong úr gépével az akupunktúrás kezelést fejlesztette Kínában tovább. Rájött ugyanis, hogy a talp különböző pontjait szurkálva megindul a szervezetben az inzulintermelés. A Langerhans-szigetek a kínaiak szerint nem pusztulnak el a cukorbetegekben, hanem csak pihennek. Később aztán újra aktivizálódnak a szervezetben, ismét megindul az inzulintermelés.

Csináld magad!

A szurkáláshoz steril tűk kellenek. Ha nem kellő a tisztaság, könnyen fertőzést, Vérmérgezést kaphat a páciens. Szükség van továbbá valakire, aki a talpat szurkálja. Az áramütögető géppel viszont a beteg saját magát kezelheti. A szerkezet hálózati árammal üzemel. A talp megfelelő pontjaira kell áramütést mérni. Ennek erőssége a beteg állapotának megfelelően állítható. Reggel és este negyedórás kezelésre van szüksége otthon.

Nem tévedés, a gépet meg kell venni! A kínai úr csak bemutatja a működését, de gyógyítást nem vállal. Tíz hónapos garanciát ígér a 18 ezer forintos készülékre, de ennyi idő alatt a betegnek meg is kell gyógyulni. A férfi most nem tud dönteni, feleségével is beszélnie kell. Egy 15 éves leány édesapjával ugyancsak nem jön létre az üzlet. Egy hónapja derült ki, hogy beteg a gyermeke. Jó lenne, ha meggyógyulna, de a sokezres ár elriasztja az apát.

Mit kóstálhat az ütögetés?

Két vállalkozó kerül sorra. Ők több gépet is megvennének, s ezzel kezelnék a betegeket. Még nem tudják, mennyit kérjenek egy-egy ütögetésért. Azt sem tudják, mennyi gépre és alkalmazottra lesz szükségük, egyelőre tapogatóznak. Lehet, hogy beindul a vállalkozásuk, bár ez a gép inkább a betegek saját tulajdonában ér valamit. Nem kell máshoz alkalmazkodniuk. Az inzulint is maguknak adják be, ezt a gépet is megtanulhatják kezelni. Közben persze folytatják a diétát, s szedik a gyógyszert. Csak inzulint nem kell kapniuk.

Mennyi beteget gyógyított meg Kínában? ? kérdezem a mestert, aki ekkor érti meg, hogy újságíró vagyok. Hosszasan beszél tolmácsnőjével. Érzem, hogy a pokolba kivannak. Túl sokat foglalkozik mostanában a sajtó a külföldiekkel és a természetgyógyászokkal. Megnyugtatom, hogy nem mocskolódni akarok. Elmondja, hogy a készülék 1989-től odahaza 97 százalékos hatékonysággal működik, de az nem derül ki, hogy ez az arány konkrétan hány beteget jelent. ? Nagy ország, sok beteg! ? közli diplomatikusan.

Jó az impotenciára is!

Megtudom még, hogy a Belgyógyászati Klinikával és az egyik kerületi Diabetes Gondozóval karöltve fel akarják mérni a készülék hatékonyságát Európában egyedül hazánkban van ilyen eszköz, de nem árulja el, miért pont ránk esett a választása. S az áram-ütőgető jótékonyan hat a veseműködésre is, sőt az impotenciát is meggyógyítja. Igaz, ahhoz nem a talpát kell ingerelni a betegnek, hanem valamivel feljebb.

Pokolba kívánták az újságírót

Közben újra megtelik a rendelő, át kell adnom a helyemet a komoly vásárlóknak. ? Telefonbejelentkezés után, rendelési időn kívül, tea mellett kellett volna kérdezősködnie! ? bocsát el a kínai úr. Ez most valahogy nem hiányzott. Hazafelé pedig elgondolkozom. Lehet, hogy mást szokott mondani a gyógyulni vágyó betegnek, s megint mást az őket informáló újságíróknak? Remélem, hogy nem erről beszélgetett tolmácsával!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Gyermekorvos volt az ezredik

Szóljon hozzá!