ZETApress

hírportál

Új utakon Kínában

Miniszterelnökünk kínai látogatása során tájékozódott a kínai egészségügyi rendszer átalakításáról, amely óriási lehetőséget jelent magyarországi cégek ? köztük orvosi műszergyártók ? számára is, hogy a világ legnagyobb piacán megrendeléshez jussanak, tudatta a Kormányszóvivői Iroda. Kínában jelenleg is zajlik az egészségügy rendszer átalakítása, és dolgoznak a társadalombiztosítási rendszer megteremtésén, ugyanis Kínában ma mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi ellátásért.

Gyurcsány Ferenc kínai tárgyalásai során arról tájékoztatta a kínai felet, hogy Magyarország hagyományosan fejlett orvosi technológiával rendelkezik, ezért a magyar cégek ? köztük orvosi műszer- és eszközgyártók, illetve forgalmazók ? is szívesen részt vennének a kínai egészségügyi fejlesztésekben, kórházépítésekben. A magyar kormány célja, hogy a közeljövőben megvalósuló jelentős beruházásokban magyar cégek is lehetőséget kapjanak. Nem lenne helyes, ha felelőtlen politikai nyilatkozatok ellehetetlenítenék azt az óriási lehetőséget, amely a magyar egészségügyi cégek előtt állhat a világ egyik leghatalmasabb piacán, fejeződik be a közlemény.

Támadás a győri szocialisták ellen

Ma a kora reggeli órákban támadás érte az MSZP győri székházát. A piactérre néző portál két nagy felületű, dupla vastagságú üvegét átszakítva ismeretlen tettesek pezsgős-, illetve sörösüveget dobtak be az épületbe. A kisebb-nagyobb üvegdarabok és szilánkok egészen a belső tárgyalóhelyiség kijáratáig borították be a padlót. Az anyagi kár többtízezer forintra rúg. A hivatalos bejelentésre a rendőrség rögzítette a nyomokat, és megkezdte az ügy kivizsgálását, mondta el Neupor Zsolt megyei elnök a délelőtti sajtótájékoztatón.

Az MSZP győri szervezete nem gyanúsít egyetlen politikai szervezetet sem a vandál tett elkövetésével. Azt azonban fontosnak tartja leszögezni, hogy az elmúlt napok politikai eseményei, a Magyar Gárdával kapcsolatos kétértelmű megnyilatkozások zöld jelzést adnak azoknak a szélsőséges erőknek, amelyek immár nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is fenyegetik a demokratikus viszonyokat. Mindez még szükségesebbé teszi a demokratikus pártok elhatárolódását az antidemokratikus szerveződésektől, hiszen Győrben is biztonságban, nyugalomban szeretnénk élni, mondta el a pártelnök.

Szóljon hozzá!