ZETApress

hírportál

Bemutatkoznak a gerincvelősérültek

Épp ma húsz éve, hogy Novoszel Tibor főorvos 1987-ben elhunyt. A gerincvelősérültek korszerű rehabilitációjának hazai meghonosítójára nyílt napon emlékeznek jövő pénteken egykori munkahelyén, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben. Osztályát most Klauber András főorvos vezeti, a megemlékezést mégsem ő, hanem Riskó Géza professzor tartja a délelőtti tudományos ülés végén.

A március 30-ai nyílt nap 10 órakor kezdődik, de a sajtót már egy órával korábban tájékoztatják a Szerencsejáték Zrt. szervezésében, a Budakeszi határában álló új Szanatórium utcai épületben. Pár éve költöztek át ide a gerincvelősérültek az egykori VIII. pavilonból. A tudományos ülést követően velük is, életükkel is megismerkedhetünk. Lesz kerekes székes bemutató, láthatjuk a gördülő tánccsoport produkcióját.

Vincze Zoltán Kerékbe törve című filmjét is megnézhetjük, de láthatunk munkakutyákat is, akik a fogyatékkal élők mindennapjait könnyítik meg. Lesznek kiállítások a Magyar Foltvarró Kör munkáiból, Szendrő Szabolcs és Adorján Ákos fotóiból, Kovács József festményeiből, Gréti néni babáiból és Hegedűs Erzsébet üvegeiből. A nyílt napot Ferenczy György és blues-zenekara esti koncertje zárja. Játékukban legutóbb a Jövő Háza Teátrumban gyönyörködhettünk február elején a Filmszemle díjátadó gáláján.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Adomány a koponya-agysérülteknek

Szóljon hozzá!