ZETApress

hírportál

Csapda a vasútbarátnak

Sikeresen állított csapdát a MÁV-TRAKCIÓ egy ?álmozdonyvezetőnek?. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. sikeres, összehangolt ellenőrzési akciója keretében január 21-én, csütörtökön a késő esti órákban a vontatási társaság csapdájába futott egy vasútbarát, aki mozdonyvezetőnek adta ki magát.

A fiatalember azért került látótérbe, mert a társaság tudomására jutott, hogy már korábban is előfordult, hogy a MÁV hivatalos helyiségeiben megjelent, s ott mozdonyvezetőnek adta ki magát. A Blikk mai számában megjelent feltételezéssel ellentétben a most elfogott ?álmozdonyvezető? vasúti járművet nem vezethetett. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. ellenőrző szervezetének tudomására jutott, hogy a MÁV különböző szolgálati helyein már több alkalommal jelentkezett egy fiatalember, aki az ott leadott járművek kulcsához szeretett volna hozzájutni.

Január 21-én, csütörtökön a késő esti órákban a Budapest-Keleti pályaudvar mozdony-felvigyázó helyiségében telefonon érdeklődött egy fiatalember, hogy nincs-e olyan mozdony, amit a szomszédos vasútállomásra kell vinni, mert úgyis arra van dolga, így a jármű eljuttatását el tudja végezni.

Tekintettel arra, hogy ez a jelentkezés teljesen életszerűtlen, és a szolgálati gyakorlattól merőben eltérő volt, a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. munkatársainak gyanússá vált a fiatalember. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt.-nél előre elkészített szolgálati terv alapján történik a munkavégzés, a telefonon jelentkezett fiatalember azonban nem szerepelt a szolgálati tervben.

A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. munkatársai ezért úgy határoztak, hogy a szolgálat-jelentkezési helyre csalják a telefonálót, ezért ? csapda állítás céljából ? egy mozdonyvezetési feladatot ajánlottak fel neki. A telefonhívás után nem sokkal a szolgálat-jelentkezési helyen megjelent egy 25 év körüli, jó megjelenésű fiatalember, mozdonyvezető formaruhában. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. mozdonyvezetők ellenőrzésére feljogosított munkatársa a szolgálati helyen kérte a fiatalember szolgálati okmányait, aki azonban ezekből egyet sem tudott bemutatni.

Mivel a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. munkatársai ezzel megbizonyosodtak arról, hogy az illető az, akit vártak, értesítették a rendőrséget. A fiatalembert ezután a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei vették át a szükséges hatósági vizsgálatok lefolytatása céljából. A Blikk című lap mai számában megjelent feltételezéssel ellentétben a most elfogott ?álmozdonyvezető? vasúti járművet nem vezethetett. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. összehangolt akciójával sikeresen hiúsított meg egy, a vasút biztonságát veszélyeztető próbálkozást. A vontatási társaság a rendelkezésére álló valamennyi információval segíti a rendőrhatóság munkáját abban, hogy az eset körülményei mielőbb megnyugtatóan tisztázódjanak ? tudatta a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. Kommunikáció.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nem vezetett mozdonyokat | ZETApress

Szóljon hozzá!