ZETApress

hírportál

Nem vezetett mozdonyokat

A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. továbbra is fenntartja az általa január 25-én kiadott sajtóközleményben foglalt állításait azzal az ?álmozdonyvezetővel? kapcsolatosan, akiről a Blikk című napilap immár harmadik újságcikkében ír ?érdekes? információkat.

Továbbra is nyomatékosan hangsúlyozni kívánják, hogy sem a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. mozdonyvezetőinek szolgálati bejegyzései, sem egyéb ellenőrzési jegyzőkönyvek nem támasztják alá a Blikk azon állításait, amelyek szerint a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. által lebuktatott, önmagát mozdonyvezetőnek kiadó vasútbarát mozdonyokat vezetett volna.

A vontatási társaság várja a Blikk bizonyítékait

A Blikk mai cikkében megjelent szerkesztőségi álláspontot a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. tiszteletben tartja. mégis kéri a szerkesztőség segítő közreműködését abban, hogy amennyiben az üggyel kapcsolatosan releváns információi és bizonyítékai vannak ? pl. arról, hogy a Blikk által jelzett vonalszakaszokon az ?álmozdonyvezető? pontosan mikor és milyen számú mozdonyt vezetett ?, azokat tárja a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. és az ügyben eljárást folytató rendőrhatóság elé.

Erre ? az aktuális jogi eljárás megkönnyítése mellett ? azért van szükség, hogy az ?álmozdonyvezető? Blikkben megjelent állításai ellenőrizhetők, illetve a további szükséges intézkedések megtehetők legyenek. A Blikk szerkesztőségének segítségét azért is kéri a MÁV-TRAKCIÓ Zrt., mert a vontatási társaság elemi érdeke, hogy az ügyben folyó eljárást korrekt és átlátható módon, a szakma, az utazóközönség és a közvélemény megnyugtatásával lehessen lezárni.

Szóljon hozzá!