ZETApress

hírportál

Lövöldözés Pécsett

Pécsi TudományegyetemDélután a PTE 23 éves gyógyszerész hallgatója egy engedéllyel magánál tartott 9 mm-es parabellum pisztolyával lövöldözni kezdett. 19 éves évfolyamtársát agyonlőtte, egy másik 19 éves diák és egy 36 éves oktató, valamint egy 54 éves takarítónő súlyosan megsérült.

Megdöbbenéssel értesültem a Pécsi Tudományegyetemen történt tragédiáról. Minden polgártársammal közösen osztozom az áldozat hozzátartozóinak fájdalmában, és bízom a sérültek mielőbbi felépülésében. A kormány minden lehetséges támogatást megad az áldozat családjának és a sérülteknek ? írta Bajnai Gordon miniszterelnök.

A tettest a rendőrség elfogta, már nem jelenthet veszélyt senkire. Személyesen kértem az ügyben részletes tájékoztatást az igazságügyi minisztertől és az országos rendőrfőkapitánytól, és felszólítottam őket arra, hogy tegyenek meg mindent a Pécsi Tudományegyetem hallgatóinak, oktatóinak biztonsága érdekében, és hogy mielőbb feltárják az eset minden részletét.

Ennek a szörnyű tettnek egyelőre nem ismerjük az előzményeit. Erre nem lehetett felkészülve senki. De ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy minden lehetséges eszközzel tegyünk azért, hogy megelőzzük a hasonló tragédiákat. Ehhez nagy szükség van arra, hogy most mindenki megismerje és higgadtan mérlegelje ennek a tragédiának az okait ? fejeződik be a kormányfő levele.

Az SZTE közleménye a pécsi történésről

A Szegedi Tudományegyetem megrendülve értesült a Pécsi Tudományegyetemen lezajlott tragikus eseményről, és ezúton hivatalosan is kifejezi, hogy mélyen együtt érez az intézmény minden polgárával.

A Szegedi Tudományegyetem szeretné részvétét kinyilvánítani az áldozatoknak, családtagjaiknak és minden érintettnek, és jelezni, hogy lélekben ott lesz a Pécsi Tudományegyetem mai néma megemlékezésén a résztvevőkkel ? írta Prof. Dr. Szabó Gábor rektor és az SZTE polgárai.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyertyagyújtás Szegeden | ZETApress

Szóljon hozzá!