ZETApress

hírportál

Gyertyagyújtás Szegeden

Sörétes lőfegyverHétfőn megemlékeznek a Pécsi Tudományegyetemen történt tragédia áldozataira Szegeden, az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán ? tudatta Sajtószolgálatuk.

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara november 30-án, hétfőn fél 12-kor gyertyás megemlékezést tart a PTE-n történt tragikus esemény áldozatainak emlékére. A megemlékezés helyszíne a kar Eötvös utcai főépületének I. emeleti lépcsőfordulója.

Sokan viselnek ma indokolatlanul fegyvert, mondták többen a tragédia kapcsán. Nos, nem mindenütt teszik ezt, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat például az előírt sörétes lőfegyver helyett gázfegyverrel látta el mezőőreit. A június elejétől működő szervezet nem kényszeríti tagjait felesleges fegyverviselésre, hiszen azt amúgy is csak önvédelemre használhatnák, melyre a gázfegyver egyébként is alkalmasabb.

A júniusi mezőőri tanfolyamon a rendőrségi oktató alaposan elcsodálkozott, hogy a szolgálat a mezőőri törvénnyel szemben lőfegyver nélkül látja el feladatát. Csak nehezen sikerült őt meggyőzni arról, hogy a XVI-XVII. kerületben racionálisabb megoldást választottak. Júliusban mi is megírtuk, hogy célszerűbb lett volna a mezőőrök fegyverzetét a fegyveres biztonsági őrökhöz és természetvédelmi őrökhöz hasonlóan maroklőfegyverben meghatározni az új törvényben. A rákosmenti mezőőröknek az önvédelemhez a gázfegyver is elég, s viselőit remélhetőleg előzőleg orvoshoz és pszichológushoz is elküldték.

Szóljon hozzá!