ZETApress

hírportál

Bilincsbe verték a mentősöket

Két mentődolgozót állítottak elő a rendőrök a minap. A Budai Mentőállomás ápolóját és gépkocsivezetőjét munkahelyükön bilincselték meg, s gyanúsítottként szállították a rendőrségre. A szörnyű vádat is közölték velük: kifosztották egyik betegüket. Állítólag háromszázezer forintját nyúlták le egy idős asszonynak. Rabosításuk és kihallgatásuk után mindkettőjüket kiengedték, de munkahelyi vezetőjük a vizsgálat lezárásáig felfüggesztette munkaviszonyukat.

A két férfi tagad, s vállalják nevüket és arcukat. Elmondásuk szerint három nappal korábban egy utcai összeeséshez riasutották őket. Mivel a néni romlandó élelmiszereket vásárolt, s állapota is megengedte, a kórházba szállítás előtt hazavitték az árukat. A nénivel együtt mentek fel a lakásba, aki otthon a vécére is kiment. Oda nem követték, így néhány percig egyedül lehettek a szobában. Utána szerencsésen átadták a felvételes osztályon.

A jól végzett munka örömével folytatták a szolgálatot, s a hidegzuhany csak napok múltán következett. A rebdőröktől tudták meg, hogy a nénit később rokonával együtt engedték haza a kórházból, akik aztán otthon vették észre, hogy az asztalfiókban tartott 300 ezer forint hiányzik. Bizonyára a mentők vihették el, gondolták, s rögvest feljelentést tettek. A zsaruk első szóra ugrottak, s már bilincseltek is. Halaszthatatlan nyomozati cselekményként a gyanúsítottaknál házkutatást tartottak, de a pénz csak nem került elő.

Az ügyben nem foglalhatunk állást, csak hangosan gondolkodunk. Vajon miért elég egy megalapozatlan gyanú arra, hogy valakit munkatársai előtt megszégyenítsenek? Miért kell elhinni mindent a bejelentőnek, s miért kell rögvest a bilincs után kapkodni? Már tavaly is hallottunk hasonló elsietett reagálást a zamárdi strandon, amikor egy fotós kollégát neveztek rohadt pedofilknak csak azért, mert egy külföldi nő megrágalmazta. Akkor mi is beszámoltunk az esetről.

A mentősök váltig állítják ártatlanságukat, melynek kiderülte után rágalmazásért fogják feljeleneni a beteget és a hozzátartozót. Ez utóbbinak is lehetett ugyanis alkalma elvinni a néni temetésre félrerakott pénzét, hiszen a helyét is ő ismerte, s bizonyára kulcsa is volt az üres lakáshoz. Amíg a néni a kórházban volt, nyugodtan körülnézhetett, a pénz is elvihette, aztán ráfoghatta a mentősökre a lopást. Nála ugyancsak feljelentés alapján lehetne házkutatást tartani, de a néni ezt biztos nem teszi meg. Ennél jobban bízik benne, a mentősöknek viszont eszébe sem jut ilyesmi. Ők a betegellátásra tették fel az életüket, s a csibészséget nem kell ismerniük. Az ártatlanság vélelmét vallják a főnökeik is, de hivatalból fel kellett függeszteniük a gyanúsítottakat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Őrizetbe vették a vegyészt

Szóljon hozzá!