ZETApress

hírportál

Őrizetbe vették a vegyészt

A vámnyomozók őrizetbe vették a tolmácsi Erdőkémia Kft. egyik vezetőjét, tudtuk meg egy minapi híradásból. A cég nagyüzemben gyártotta a hamis pálinka alapanyagot, egy kiskereskedelmi forgalomban nem kapható fagyálló folyadékot. Az őrizetbe vett főnök nem csak tudott a dologról, de szervezte és irányította azt a hálózatot, mely az ipari szeszt eltüntette a hatóságok előtt.

A VPOP kéthónapos nyári akciójáról mi is beszámoltunk. Akkor még nem hangzott el a cég neve, de a jelekből ítélve egyértelmű volt, így mi is leírtuk. A cég nem hibáztatható, mondták el újságírói kérdésre, mert nem kell tudniuk, hogy az általik nyert vegyszert mások hogyan alakítják tovább. Mára már kiderült, hogy a cégvezető is nyakig benne van a buliban. Kérdés csak az, miért vártak mostanáig a lefogásával?

A két mentődolgozót első szóra bilincsbe verték, s elvitték munkahelyéről. A fotóssal ugyanezt tették a zamárdi strandon. Igaz, ők nem egy nagy céget vezettek, nem milliárdos tételben játszották kisded játékaikat. Beosztottak voltak mindhárman, akikkel szemben elég egy rosszindulatú bejelentés, hogy máris a rendőrségi fogdában találják magukat.

Szóljon hozzá!