ZETApress

hírportál

Felelősség a Parlamentben

Megint kivonult a parlamenti ellenzék, amikor ma délután a kormányfő szólásra emelkedett. Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy egyesek megkárosítottak minket, amikor átcímkézték a romlott árakat, s ehhez vállalkozásokat is alapítottak. Kinek a felelőssége, hogy ezt tehették velünk? ? tette fel a költői kérdést, de tippeket ő sem adhatott. A bírák viszont jogalkalmazóként talán eltilthatnák a cégvezetéstől az ilyen főnököket, gondolkodott hangosan.

Ellenzéki oldalról senki sem ítélte el az emberek megkárosítóit. Dávid Ibolya arról beszélt, hogy több pénz kellene az ellenőrző szervezetek fenntartására, de ehelyett inkább elvonások történtek. Navrasics Tibor és Semjén Zsolt nyíltszíni személyeskedésbe ment át, s a közigazgatási szféra szétverésével vádolta Gyurcsány urat anélkül, hogy egyszer is miniszterelnöknek titulálta volna.

A mai napra frakcióvezető-helyettessé megválasztott Kis Péter József védte meg először miniszterelnökét, majd ugyanezt tette koalíciós partnere, Kuncze Gábor is. A keresztényi megbocsátás szellemében kéne eljárni a KDNP és a FIDESZ frakcióvezetőinek ahelyett, hogy a kormányfőt pocskondiázzák, mondta. Mi is mondhatnánk, hogy a jobboldali kormányzás idején lazább volt az ellenőrzés, és a FIDESZ mindent megetetett velünk, de akkor lesüllyednénk az Önök szintjére, fejtegette. Külföldön cégalapítási tilalom elrendelését is megengedi a jogszabály, nálunk viszont ilyen büntetési tétel nincs.

Engem lehet utálni, mondta viszontválaszában a kormányfő, de a párt mögött álló több millió embert nem lehet szembeköpni. A mostani vitát hallgatva a szemünkbe röhögnek azok, akik ezt a disznóságot a néppel elkövették. Ez nem politikai ügy volt, hanem bűncselekmény, s egy felelős ellenzéknek ezt így is kellene kezelnie!

A címkéző is szégyenkezzen!

Nem tisztünk állást foglalni a vitában, s nem is tesszük. A bűncselekményről viszont megvan a véleményünk. Nem a cégalapítók követték el egyedül a disznóságot, nem ők címkézték át a romlott árukat, hanem azok a beosztottjaik, akik sokszor feketén, vagy csak minimálbérre bejelentve dolgoztak, s nem is kevesen.

Beosztottjaik nagyon is jól tudták, hogy mit tesznek. Tudták, hogy a romlott ételeket etetik meg velünk. Szégyen, hogy belementek ebbe az aljas játékba! Bármennyire is szegények, bármennyire is rászorultak erre a szemét munkára, mégsem kellett volna elvállalniuk! A pénznek nincsen szaga, vallották már az ókorban is. A címkézést végzők sajnos a mi bőrünkre, egészségünk megkárosítására szövetkeztek munkaadójukkal, s erre nem mentség sem rászorultságuk, sem képzetlenségük, sem emberi butaságuk!

Szóljon hozzá!