ZETApress

hírportál

Elfogadták a törvénytervezetet

Az Országgyűlés kormánypárti többsége tegnap este név szerinti szavazáson elfogadta az egészségügy átalakításáról szóló törvénytervezetet. Előtte a jövő évi költségvetésről döntöttek. Rossz nyelvek szerint az SZDSZ ezt akadályozta volna meg akkor, ha az MSZP a magánbiztosítók felállítása ellen szavaz. Az államfőt a törvény sürgős kihirdetésére kérte fel a kormányfő, így Sólyom Lászlónak öt napja van a mérlegelésre. Megfontolásra visszaküldheti a törvényt a Parlamentbe, de előzetes normakontrollt is kérhet az Alkotmánybíróságtól.

Sólyom Lászlót újabb látványos kudarc érte a tegnap délutáni titkos szavazáson. Egyik ombudsman-jelöljét sem támogatta a Tisztelt Ház. Nem az első eset ez már az államfő életében. Persze elkerülhette volna a fiaskót, ha a jelöltek személyéről egyeztet a frakciókkal, de ahogy korábban sem tette meg, ugyanúgy nem egyeztetett velük most sem.

Bőrünkön érezhető változások

A több biztosítós modell kapcsán egy furcsa álmot láttam. Két beteg sántított be két különböző orvosi rendelőbe. Mindkettőnél megállapították, hogy csípőprotézisre van szüksége. Az elsőt egy órán belül megvizsgálták, megröntgenezték és leletezték, s már másnap meg is műtötték. A másik beteg sokkal rosszabbul járt. Csak egy hét múlva jutott be a háziorvosához, aki egy specialistához küldte el.

Az ortopédia híres tudora csak nyolc hét múlva tudta fogadni, s a röntgenvizsgálat elkészültére újabb egy hónapot várhatott. A kórházban előjegyezték a műtétre, melyre csak kilenc hónap múlva kapott terminust. Rajta tehát csak egy év múlva segítettek. S mi volt a különbség a két beteg között? Az első egy KUTYA volt, a másik meg egy EMBER!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Vissza a feladónak

Szóljon hozzá!