ZETApress

hírportál

Dávid győz vagy Góliát?

Több hónapos lebegtetés után mára kiderült, hogy Vitézy Dávid az LMP támogatásával elindul a főpolgármesteri posztért. Bemutatkozó videójában elmondta, hogy elege van a kormány és a főváros pártpolitikai csatározásából, az egymásra mutogatásból, mert a városhatárig együtt kell a lakosságot szolgálniuk a Nagykörúton belül és azon túl!

A 38 éves jelölt közlekedési szakemberként 2006-2010-ben a progresszív szemléletű VEKE szóvivőjeként vált ismertté, s közben a BME-n közgazdász diplomát szerzett. A Fidesz 2010-es hatalomra jutása után számos pozíciót töltött be. Volt 2010-2014-ben a BKK alapító vezérigazgatója, 2015-ben kormánybiztos, 2016-2022-ben a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, 2022-ben technológiai és ipari minisztériumi államtitkár. Nagyon tartalmas vezetői múlt áll mögötte, ideális jelölt!

Március 15-én kiderült, hogy a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Tarlós-éra 2014-2019. közötti főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi-miniszter hitvese lett, ám őt a Hír TV vasárnap esti Sajtóklubja se látta biztos esélyesnek. A további három jelölt és jelölője: Karácsony Gergely – Párbeszéd-Momentum-DK-MSZP, Brenner Koloman – Jobbik és Grundtner András – Mi Hazánk.

Régi igazság, hogy a kormány mindig a vele szimpatizáló önkormányzatokat segíti, így a lakosságnak is érdeke, hogy ne egy ellenzéki településvezetőt segítsen hatalomba. Persze ezt a szavazóknak kell megérteniük a saját jól felfogott érdekükben! Múltja alapján a ma ringbe szálló új jelöltet is segítené a főváros élén a hatalom! – Dávid legyőzte Góliátot! – írnám meg szívesen június 10-én egy Vitézy-győzelem esetén, ha látnék az ellenfelei közt egy Góliátot!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Orbán-kormány terítéken | ZETApress

Szóljon hozzá!