ZETApress

hírportál

Adomány a Heim Pál Gyermekkórháznak

A Fővárosi Gázművek Zrt. támogatásával a beteg gyermekek hamarosan még jobb körülmények között gyógyulhatnak Józsefvárosban. Bakonyi Tibor vezérigazgató a napokban nyújtotta át a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztésért Alapítványnak a társaság ötmillió forintos adományát.

A FŐGÁZ életében mindig központi elem volt a társadalmi szerepvállalás, az értékek megőrzésére való törekvés, azonban a múlt értékeinek megóvása mellett egyre nagyobb szerepet kap a jövő építésének és a felnövekvő generáció támogatásának gondolata is. E törekvés jegyében az idei évben a társaság partnereinek oly módon köszöni meg együttműködésüket, hogy Karácsony alkalmából nevükben tesz felajánlást a főváros legnagyobb ágyszámú, legszélesebb szakmai profilú gyermek gyógyintézetének támogatására.

Az adomány összege a Fővárosi Gázművek székhelyével azonos kerületben – a VIII-ban -működő, évente több mint hetvenezer gyermek ellátásról és kezeléséről gondoskodó kórház új belgyógyászati épülettömbjének létrehozásához járul hozzá. Az új épületszárny ünnepélyes alapkőletételére várhatóan januárban kerül sor.

A társaság szintén társadalmi szerepvállalási tevékenysége keretében nyújt immár hetedik éve támogatást a fűtéskorszerűsítési program néven ismertté vált kezdeményezéshez csatlakozó kerületekben élő, szociálisan rászoruló családok részére otthonuk korszerű, földgáz alapú fűtési rendszereinek kiépítéséhez. Ugyancsak jelentős mértékű az a támogatás is, amelyet a FŐGÁZ a külön erre a célra indított együttműködéséhez csatlakozó önkormányzatok területén lévő társasházak alap- és felszálló gázvezetékeinek rekonstrukciós munkáit támogató alapoknak nyújt. A programok elindítása óta a társaság több mint kétszázmillió forintos támogatást nyújtott a rászorulók részére.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Biztos alapkövön
  2. ZETApress » Adomány a Heim Pál Gyermekkórháznak

Szóljon hozzá!