ZETApress

hírportál

Biztos alapkövön

A mai napon elhelyezték a Heim Pál Gyermekkórház azon új épületének alapkövét, amely többek között a Fővárosi Gázművek Zrt. támogatásával valósul majd meg. Az ünnepélyes alapkőletétellel kezdetétét vették a Heim Pál Gyermekkórház, G épület újjáépítése elnevezésű beruházás munkálatai. Az új épület létrehozását célzó projekt teljes költsége 936 millió forint; a megvalósításhoz a Fővárosi Önkormányzat összesen 216 millió forintos támogatást nyújt.

A fennmaradó 720 millió forintot a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a személyi jövedelemadó egyszázalékos felajánlásaiból, és az intézmény munkáját elismerő és támogató magánszemélyek, cégek és vállalkozások több évi befizetésiből állja. Ez utóbbi összeg részeként Bakonyi Tibor, a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatója december 11-én nyújtotta át az alapítványnak a társaság ötmillió forintos adományát.

A FŐGÁZ életében mindig meghatározó tényező volt a társadalmi szerepvállalás és az értékek megőrzése, mára azonban e vállalati tevékenység keretében egyre nagyobb szerepet jut a jövő építésének és a felnövekvő generáció támogatásának is. E törekvés jegyében az elmúlt évben a társaság partnereinek olyan formában köszönte meg együttműködésüket, hogy karácsonykor nevükben felajánlást tett a főváros legnagyobb ágyszámú, legszélesebb szakmai profilú gyermek gyógyintézetének támogatására.

Az adomány összege a Fővárosi Gázművek székhelyével azonos kerületben működő, évente több mint hetvenezer gyermek ellátásáról és kezeléséről gondoskodó kórház új épülettömbjének létrehozásához járul hozzá. Az új G épület nyolcvanágyas, elsősorban belgyógyászati jellegű részlegeknek ? a Gasztroenterológiai és Nephrológiai Osztálynak és a Gyermek-belgyógyászati Osztálynak ? ad helyet. Az épület öt szinten biztosítja korszerű, európai színvonalon a gyermekek ellátását. A földszinten minden ide kerülő szakág számára ambuláns rendelőt alakítanak ki, valamint itt helyezik el az Alváslaboratóriumot és az Endoszkópos laboratóriumot is.

Adomány a Heim Pál Gyermekkórháznak

Az alapkövet a főpolgármester mellett a korábbi és a mai helyettesei helyezték el. A múltat Bakonyi Tibor, a FŐGÁZ vezérigazgatója és Szolnoki Andrea, a fővárosi Egészségügyi és Szociálpolitikai Bizottság elnöke jelentette, a jelent pedig Horváth Csaba. Megtudtuk még a sajtótájékoztatón, hogy az épületet az építők novemberben fogják készre jelenteni, míg a gyógyító munka valószínűleg jövő és januárjában kezdődhet el. Némiképp szkeptikusak vagyunk ez utóbbiban, mert az ezredforduló tájékán ? még az Orbán kormány regnálásakor ? nagy csinnadrattával átadott Fővárosi Uzsoki Kórház zuglói új épülete több mint egy éven át nem fogadott betegeket. Reméljük a gyermekeknek Józsefvárosban nem kell ennyit várniuk!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Nyolcvan ágyas lesz az új G épület

Szóljon hozzá!