ZETApress

hírportál

Nyolcvan ágyas lesz az új G épület

Bokréta ünnep zajlott déltán a Heim Pál Gyermekkórház épülő G épületének tetején. Az ünnepélyes alapkőletétel január 22-én volt, s mára már felépült az ötszintes épület is. Elsősorban belgyógyászati jellegű részlegeknek ? gasztroenterológiai és nefrológiai osztálynak és alváslabornak ? valamint gyermekbelgyógyászatnak ad otthont, biztosítva ezzel a korszerű, európai színvonalú ellátást.

Az alsó szinten lesznek az öltözők a személyzetnek, de itt lesz a raktárak és gépészeti helyiségek egy része is. a földszinten központi ambulancia, valamint az alváslabor és az endoszkópia várja majd a gyógyulni vágyókat. Az emeleteken a kétágyas betegszobák lehetőséget adnak a szülők ittlétére is csecsemőjük, vagy gyermekük mellett. Lesz egy kétszer egyágyas zsilipes elkülönítő is a fertőző betegek izolálásához.

Tornaterem, játszó- és foglalkoztató helyiségek, teraszok teszik barátságossá az osztályokat. A tetőtérben oktató és tárgyaló helyiségek várják a továbbképzésre, megbeszélésre érkező szakembereket. Az épületet a Mediplan tervezte, s mint Harmath György főigazgató és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes a májusfa alatt egybehangzóan állították, a Construm Kft. idén decemberben átadja az épületet. Használatba vétele jövő januárban megtörténhet, s a Fővárosi Önkormányzat is forrást biztosít az üzemeltetéséhez.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Adomány a Heim Pál Gyermekkórháznak

Szóljon hozzá!