ZETApress

hírportál

Adomány a Heim Pál Gyermekkórháznak

A Heim Pál Kórházban ápolt beteg gyermekek hamarosan még jobb körülmények között gyógyulhatnak a Fővárosi Gázművek Zrt. támogatásának köszönhetően. Dr. Bakonyi Tibor, a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatója december 12-én, pénteken nyújtotta át a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztésért Alapítványnak a társaság ötmillió forintos adományát.

A FŐGÁZ életében mindig meghatározó elemként jelent meg a társadalmi szerepvállalás és az értékek megőrzésére való törekvés, azonban a múlt értékeinek megóvása mellett egyre nagyobb szerepet kap a jövő építésének és a felnövekvő generáció támogatásának gondolata is. E törekvés jegyében a tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is a cégcsoport partnereinek oly módon köszöni meg együttműködésüket, hogy Karácsony alkalmából nevükben tesz felajánlást a Főváros legnagyobb ágyszámú, legszélesebb szakmai profilú gyermek gyógyintézetének támogatására.

Az adománnyal a Fővárosi Gázművek Zrt. a székhelyével azonos kerületben működő, évente több mint hetvenezer gyermek ellátásáról és kezeléséről gondoskodó kórház épülettömbjének berendezéséhez, a szükséges orvosi műszerek valamint a kórtermekben elhelyezésre kerülő bútorok beszerzéséhez járul hozzá. Az új, elsősorban belgyógyászati jellegű részlegeknek otthont adó nyolcvanágyas G-épület öt szinten biztosítja majd a korszerű, európai színvonalú gyermekellátást.

Szóljon hozzá!