ZETApress

hírportál

Úszóbajnok a TF-en

Országos szakmai-módszertani konferenciát tartottak a TF-en, az iskolai testnevelés és sport megújítására, ahol Czene Attila, a NEFMI sportért felelős államtitkára mondott köszöntőt. A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) rendezte a Testkultúra a Klebelsbergi Kultúrpolitikában elnevezésű eseményt.

A sportért felelős államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy a XXI. században jelentős mértékben a sportpedagógusok tevékenységén múlik a felnövekvő generáció egészséges életmódra, egészségtudatos életvitelre nevelésének sikere. Kiemelte, hogy a magyar társadalom jelenlegi helyzetében az egyik kiemelt feladat, hogy a fiatalokat visszavezessük a fizikális és lelki egészség megőrzésének képességéhez, a minőségi élet lehetőségéhez.

E feladat elvégzésekor kiemelt figyelmet kell fordítani a sportpedagógus képzésre, a korszerű szakmai ismeretek megosztására, a modern technológiák és eszközök átvételére és természetesen a testnevelés és sportolás lehetőségét biztosító korszerű és hatékony létesítményekre, és nem utolsó sorban a testnevelés és sport stabil működését biztosító szabályozás és finanszírozás megteremtésére.

Zárszóként a NEFMI államtitkára kifejtette, hogy ennek a programnak a végrehajtásához a magyar sportszakmai és sportpedagógiai közösség minden tagjának közreműködésére, szellemi és tevőleges támogatására szükség lesz ? tudatta a Sportért Felelős Államtitkárság.

A kongresszus fő témája az iskolai testnevelés és a sport megújítása volt. A rendezvényt Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke és Tihanyi József, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) dékánja nyitotta meg. A megjelenteket Klebelsberg Éva, a Klebelsberg Alapítvány elnöke, Deutsch Tamás, Európai parlamenti képviselő és Istvánfi Csaba, az MTTOE elnöke üdvözölte. Az eseményen testnevelő tanárok, iskolaigazgatók, állami és önkormányzati vezetők, valamint a sport és egészségügyi szervezetek, az olimpiai mozgalom, a sporttudomány és a média képviselői vettek részt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újráztak a Farkasok | ZETApress

Szóljon hozzá!