ZETApress

hírportál

Újráztak a Farkasok

Tegnap délután 2 órakor kezdődött a magyarországi amerikai futball ? immáron a VI. Hungarian Bowl ? döntője, melyben a címvédő Budapest Wolves és a Nyíregyháza Tigers csapott össze. A tét nem kevesebb volt, minthogy a Farkasoknak sikerül-e negyedszer megszerezni, vagy a Tigriseknek először elhódítani a bajnoki címet.

A Magyarországi Amerikai Football Szövetség (MAFSZ) számára nagy megtiszteltetés volt, hogy a kezdőrúgásra való felkérést Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke elfogadta, így az ő rúgásával vette kezdetét a döntő. A nyertes ismételten a Wolves lett, aki 58:0-s győzelmével a 4. bajnoki címet tudhatja magáénak. Bővebb információk idekattintva olvashatók.

Eredetileg Czene Attila államtitkár végezte volna a kezdőrúgást, de Schmidt Pál köztársasági elnökkel és Deutsch Tamás Európai parlamenti képviselővel a TF-en voltak az országos sportkonferencián. Programjuk sajnos elhúzódott, ezért az úszóbajnok nem tudott időben a Tatai úti BVSC-pályára érni. Mivel ez csak a mérkőzés kezdete előtt 5 perccel vált hivatalossá, Szalai Annamária első női kezdőrúgóként örömmel vállalta el helyettesítését.

Szóljon hozzá!