ZETApress

hírportál

Búcsú az Eb-től

Négy-nullról veszítettük el a csehek elleni futsalmeccset tegnap este az Arénában. A mérkőzés lefújása előtti 39,9. másodpercben egyenlítettünk, hogy a 20. másodpercben kikapjunk.

A 39,9. másodpercben a Papp László Sportaréna megkönnyebbülten sóhajtott fel, de ez csak 19,9 másodpercig tarthatott. Ekkor kaptuk a hatodikat. Egy támadásra maradt még időnk, azonban a csehek hálója nem zörrent meg ? tudtuk meg Rozs Borbálától.

Együttesünk rendkívül izgalmas mérkőzésen ? amelyen 2:0-s félidő után már 4:0-ra is vezetett ? 6:5-re kikapott Csehországtól, s így elbúcsúzott a kontinenstornától. A csehekre hétfőn Debrecenben a 2003-as Eb győztese, a legutóbbi torna ezüstérmese, Olaszország vár a negyeddöntőben. Az azzurik Ukrajnát verték meg 4:2-re Baptista mesterhármasával. Csoportunk győztese, Azerbajdzsán ugyanezen a napon Ukrajnával játszik Budapesten.

Válogatottunk 7100 lelkes szurkoló előtt vívta meg sorsöntő mérkőzését. A találkozó ? amelyet a helyszínen tekintett meg Kisteleki István, az MLSZ elnöke is ? kezdőrúgását Christain Karembeu világ- és Európa-bajnok francia labdarúgó, az Eb UEFA-nagykövete, és Garaba Imre, nyolcvankétszeres magyar válogatott végezte el.

Kapitányunk sajnálja, hogy így alakult a végjáték

Borzasztóan nehéz beszélni egy ilyen szituációban, mivel jól felkészültünk, tudtuk, hogy mit fog csinálni az ellenfél, de egyszerűen az utolsó centiméterekre nem értünk oda ? mondta Kozma Mihály szövetségi kapitány. ? Az élet nem áll meg, megyünk tovább, sajnálom, hogy a hazai közönség nem láthat minket többet.

Érthetetlen számunkra, hogy miért nem játszott többet Madarász, aki 116 mérkőzésen 100 gólt lőtt. Az utolsó másfél percben jutott csak játékhoz. A csehek végig nyomás alatt tartották kapunkat a második félidőben. Valójában öt mezőnyjátékosuk rohamozott, mert a kapus is játékban volt. Többet tartózkodott a magyarok kapuja előtti játékban utolsóként, mint a saját kapujában. Ez volt a csehek győztes taktikája.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Spanyol siker a Futsal Eb-n | ZETApress

Szóljon hozzá!