ZETApress

hírportál

Spanyol siker a Futsal Eb-n

Tegnap este a spanyolok ismét magabiztosan, 6:1-re győztek a debreceni Főnix Csarnokban, így övék az első hely, míg a vártnál eddig gyengébben szereplő portugálok mindössze 1 ponttal, csak a fehéroroszokénál jobb gólkülönbségüknek köszönhetően jutottak tovább a 2. helyen ? tudtuk meg Rozs Borbálától.

Vezettek, de nagyon kikaptak a portugálok az Európa-bajnoki cím védőjétől. Jordi Torrás a 15. és 16., Juanra a 24., Kike a 30., Fernandao a 32., Lin a 39. percben lőtt góljaival Portugália ? Spanyolország 1:6 (1:2). A portugálok vezető gólját Arnaldo lőtte a 6. percben.

Spanyolország címvédőhöz méltó magabiztossággal, hat szerzett ponttal és imponáló, 15:2-es gólkülönbséggel lett csoportleső, így marad Debrecenben, s a keddi negyeddöntőben a C-csoport második helyezettjével, Oroszországgal találkozik. Portugália másodikként a budapesti ágra kerül, s kedden a C-csoport győztesével, Szerbiával játszik.

A szerbek is csoportelsők

A továbbjutást már mindkét, a szlovéneket egyaránt legyőző gárda bebiztosította, így a meccs tétje a győzelem mellett a csoportelsőség is volt a budapesti Papp László Sportarénában. Ezt nagy csatában Szerbia szerezte meg. A szerb gárda kétgólos hátrányból fordított, s végül 4:3 (0:1) arányban nyerte a mérkőzést. A szerbek 3 perc alatt fordítottak kétgólos hátrányukból. Gólszerző: Pavicsevic a 30., Peric a 31., Lazic a 32., Kocic a 36., illetve Krisztopolov a 17., Majevszkíj a 22. és Peric (öngól) a 38. percben.

Mint tegnap megírtuk, a mai negyeddöntőkben este 6-kor Csehország Olaszországgal Debrecenben, 8-kor pedig Azerbajdzsán Ukrajnával Budapesten játszik. A holnapi találkozók fél-félórával előbb kezdődnek. Fél 6-kor Debrecenben az orosz?spanyol, fél 8-kor meg Budapesten a szerb?portugál mérkőzésre kerül sor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Legyőzőink elődöntősök | ZETApress

Szóljon hozzá!