ZETApress

hírportál

Családias vasutazás

Petrovics Mátyás vezetőedző, BVSCA BVSC az egyik alapító tagja volt a magyar női vízilabdának. A vasutas lányok már az első bajnokságban is szerepeltek, 1984-ben ezüstéremmel indítottak és eddig öt bajnoki aranyat gyűjtöttek be. 2011-ben a Magyar Kupa is a Szőnyi úti vitrinbe került.

? Tavaly a bajnokságban és a kupában is harmadikok lettek. Nem volt csalódott, hiszen egy évvel korábban mindkét sorozatban a második helyen végeztek? ? kérdezte Petrovics Mátyás vezetőedzőt Takács Gábor a tegnap esti Szőnyi úti BVSC-siker után.

P.M: Nagyon szoros a magyar élmezőny. Rajtunk kívül az UVSE, a szombaton európai Szuperkupát nyert Dunaújváros és a Fradi is komoly játékerőt képvisel. Így általában apróságokon múlik egy-egy rangadó kimenetele. Jó példa erre, hogy néhány hete a bajnok UVSE ellen nyerhettünk volna, sajnos azonban 9:8-ra kikaptunk.

? Ön már a kilencedik idényét kezdte meg a klubnál. Mi jellemzi a BVSC-t?

P.M: Nagyon családias a hangulat az egyesületnél. Jó itt dolgozni. Mi igazi nevelőegyesület vagyunk. A jelenlegi 18 fős keretünkből tizenketten már a BVSC ifjúsági csapatában is játszottak. Nagyon jellemzőnek tartom, hogy kizárólag magyar játékosokat foglalkoztatunk. Arra is büszke vagyok, hogy Takács Orsolya, aki 2005-ben tagja volt a világbajnokságot nyert válogatottunknak, a Szőnyi úton kezdett pólózni. Orsi és Illés Anna, aki Amerikából visszatért hozzánk, Európa-bajnokok voltak 2016-ban.

? Tavaly korán elbúcsúztak az Euroligától.

P.M: Természetesen idén javítani szeretnénk. Az mindenképpen elvárás, hogy a csoportból továbbjussunk. Most azonban a következő feladatra koncentrálunk: a hétvégén a Szentes ellen kell kiharcolnunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutást.

Elkészítették a női Euroliga selejtezőjének beosztását. A mérkőzéseket 2019. január 25-én péntektől 27-én vasárnapig rendezik, csoportként kék-két csapat jut a negyeddöntőbe.

A-csoport, Barcelona: Kinef Kirishi (orosz), Sant Andreu (spanyol), BVSC-Zugló (magyar), Leiden (holland), Mladost Zagreb (horvát).

B-csoport, Kassa: CN Sabadell (spanyol), Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics (magyar), Rapallo Nuoto (olasz), Vouliagmeni NC (görög), Olympia Kosice (szlovák).

C-csoport, Padova: Plebiscito Padova (olasz), Olympiacos Pireusz (görög), CN Mataro (spanyol), Ugra Khanthy-Mansiysk (orosz).

D-csoport, Athén: UVSE (magyar), Orizzonte Catania (olasz), Uralochka Zlatoust (orosz), Lille (francia), Ethnikos Athens (görög).

Szóljon hozzá!