ZETApress

hírportál

Magyar siker Kirishiben

Dunaújváros-sikerNagy magyar vízilabda siker született a női Szuperkupa döntőjében. A LEN Kupa győztes Dunaújváros az egy mérkőzésből álló fináléban ötméteresekkel diadalmaskodott az Euroliga győztes orosz Kirishi otthonában ? tudtuk meg Takács Gábortól.

Női Európai Szuperkupa: Kinef Kirishi ? Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 13:15 (2:2, 3:1, 5:4, 1:4 ? ötméteresekkel 2:4). Gólszerzők: Prokofyeva 2, Zubkova 2, Simanovich 2, Kirilcheva, Ryzbakova, Soboleva, Ivanova, Ryzhkova, illetve Gurisatti 3, Garda 2, Menczinger 2, Vályi 2, Ziegler, Mahieu.

? Óriási siker ez ennek a kis egyesületnek. Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Kirishi remekül védekezett, nehéz volt rajtuk fogást találni, egészen a IV. negyedig nem is sikerült. Ekkor ők elhibázták a lehetőségeiket, mi azonban rengeteget úszva dolgoztunk meg a helyzetekért, s ezeket sikerült is gólra váltanunk, így sikerült visszajönnünk a meccsbe, s végül megszerezni a győzelmet ? értékelt röviden a lefújás után Mihók Attila, az újvárosiak mestere.

BVSC-siker a Szőnyi úton

Remek hangulatban kezdődött a Szőnyi úti Laky Károly Uszodában a BVSC?FTC női vízilabda rangadó tegnap este, hiszen délelőtt a Dunaújváros megnyerte a Szuper Kupát. A ferencvárosiak kezdtek jobban, az I. negyed után 3:2-re vezettek.

BVSC-sikerA II. játékrész elején két gólra nőtt a vendégek előnye. A Fradiban Bujka Barbara vitte a prímet, centerből szerzett gólt és két előnyt is bevágott. A hazaiak egymás után három gólt lőttek és 5:4-nél már ők álltak jobban. A vasutasoknál Illés Anna és Kuna Szonja két-két alkalommal talált a hálóba. A nagyszünetben 5:5-re állt a meccs.

A III. nyolc percben aztán eldöntötte a mérkőzést a zuglói együttes. A válogatottunk hétközi franciák ellen Egerben 13:4-re megnyert Világliga meccsén is szerepet kapott Máté Zsuzsanna, majd Illés Anna és Leimeter Dóra is gólt szerzett, így már 8:5-re elhúztak Petrovics Mátyás tanítványai. Bár az FTC Muzsnai Fanni révén még felzárkózott 8:6-ra, a hazaiak két újabb találatának köszönhetően 10:6-os BVSC-vezetéssel indult az utolsó negyed. A IV. felvonás kiegyenlített játékot hozott, végül a BVSC megérdemelten nyert 12:9-re!

Szóljon hozzá!