ZETApress

hírportál

Elvertük az olaszokat

Örülünk a 2. helynekA magyar jégkorong-válogatott a 2. helyen végzett a budapesti Négy Nemzet Tornán, mivel 7:1-re (2:1, 2:0, 3:0) legyőzte az olasz együttest a tegnap délutáni zárómérkőzésen. Gólszerzőink: Sarauer (7.), Szabó D. (16.), Hári (26. és 58.), Nagy G. (31.), Pozsgai (47.) és Vas J. (49.).

Az olaszok a dél-koreaiak ellen nyertek 5:2-re a szerdai nyitónapon, majd péntek délután 3:2-re alulmaradtak a kazahokkal szemben. A mieink szerdán 3:1-re kikaptak a később tornagyőztes kazahoktól, péntek este pedig jéghiba miatt nem tudtuk lejátszani mérkőzésünket az ázsiaiakkal. Az MJSZ tájékoztatása szerint az elmaradt találkozó után újratöltötték és folyékony nitrogénnel lehűtötték a hibás területet a csarnokban, majd az egész éjszakás fagyasztást követően tegnap délelőtt a MAC Újbuda felnőtt csapata tartott rövid edzést a jégen. Mivel a tapasztalatok alapján nem volt gond a felülettel, így alkalmassá vált a magyar?olasz összecsapás megrendezésére.

Korábban 38 alkalommal találkozott a két csapat, 13 magyar és 18 olasz siker mellett 7 döntetlen született. Ezt megelőző négy mérkőzésüket a magyarok nyerték, legutóbb az áprilisi budapesti vb-n 3:2-re. A tegnapi összecsapás előtt a Hírességek Csarnokába újonnan bekerült Balogh Tibort, Hudák Gábort, Losonci Györgyöt és Pék Györgyöt köszöntötte az MJSZ. Sofron István kézsérülés, míg Bodó Christopher betegség miatt kényszerült kihagyni az összecsapást.

A hazai csapat három perc elteltével emberhátrányba került a most debütáló Szabó Pál Krisztián kiállítása miatt, de kivédekezte a két percet, majd Sarauer Andrew szerzett vezetést közelről Nagy Gergő és a 29. születésnapját szombaton ünnepelő Kóger Dániel átadásai nyomán. Magosi Bálint kiállítása alatt újra beszorultak a magyarok, de később mégis az olaszoknál rezdült a háló: Szabó Dániel kapu mellé tartó lövésébe ért bele az olasz kapus, a korong a lepkés kesztyűn irányt változtatva pörgött mögéje. Gyorsan szépítettek az A-csoportos olaszok: kapu előtti kavarodásban csorgott át a pakk a gólvonalon.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese kezdte aktívabban a középső húsz percet, és Galló Vilmos határozottsága újabb találatot eredményezett: saját lövései után gyűjtötte be a korongot, majd a kapu mögül betörve tálalt Hári János elé, aki közelről nem hibázott. Az első hazai emberfórban is nagy nyomás alatt maradt az olasz kapu, és egyenlő létszámnál sem maradtak el a magyar rohamok: az alapvonal mögött helyezkedő Sarauer passzolt jól, Nagy Gergő pedig erőteljes lövéssel zúdította a korongot a ketrecbe ? a közel telt-házas Tüskecsarnokban pedig felhangzott a Még, még, ennyi nem elég! rigmus. A csapat pedig igyekezett teljesíteni a közönség kérését, sorra érkeztek a lövések az olasz kapura, ám a harmadban már nem született több gól.

A záró felvonás két kihasználatlan magyar emberelőnnyel indult, egyenlő létszámnál viszont újra villant a hazai együttes: Pozsgai Tamás talál be. Másfél perc múlva újra örülhetett a Tüskecsarnok közönsége: Vas János volt csapatkapitány eredményes. Bár az olaszok néhány kísérletet tettek a közelebb zárkózásra, ezek sem öt az öt ellen, sem Terbócs kiállítása alatt nem vezettek eredményre. Három perccel a dudaszó előtt viszont Hári újra villant, megkoronázva ezzel a magabiztos játékot mutató magyar válogatott teljesítményét.

A hazai csapat győzelmét ezen az estén nem fenyegette veszély, így másodikként zárta a Roland Divatház Négy Nemzet tornát. A torna végeredménye: 1. Kazahsztán 9 pont/3 mérkőzés, 2. Magyarország 3/2, 3. Olaszország 3/3, 4. Koreai Köztársaság 0/2. Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény rangsorolt.

Szóljon hozzá!