ZETApress

hírportál

Tornagyőztes kazahok

Kazahsztán zárómeccseA kazah jégkorong-válogatott százszázalékos mérleggel az élen végzett a budapesti Négy Nemzet Tornán, mivel szerdai és csütörtöki győzelmét követően pénteken 3:2-re (1:1, 1:0, 1:1) nyert az olasz csapat ellen a Tüskecsarnokban. Az állás: 1. Kazahsztán 9 pont/3 mérkőzés, 2. Olaszország 3/2, 3. Magyarország 0/1 (1:3), 4. Koreai Köztársaság 0/2 (5:10).

A tartalékos kerettel érkezett kazahok a magyarok 3:1-es legyőzése után 5:3-ra múlták fölül a Koreai Köztársaság csapatát, míg az A-csoportos olaszok a kelet-ázsiai együttes ellen nyertek 5:2-re a szerdai nyitónapon. Az aktívabban kezdő olaszok emberelőnyben szereztek vezetést, de a kazahok négy a három ellen még az I. harmadban egyenlítettek.

A középső húsz perc végén fokozták a nyomást az ebben a periódusban irányító kazahok, akik előbb egy érvénytelen gólt szereztek, majd egy szabályos találattal átvették a vezetést. A záró felvonásban egyenlített az olasz válogatott, így a döntés az utolsó negyedórára maradt. Öt és fél perccel a végső dudaszó előtt a kazahok újra előnyt szereztek, s bár az utolsó másfél percben kapuslehozatallal kísérleteztek az olaszok, a gólhoz nem ők, hanem a kapuvasig jutó kazah együttes állt közelebb. Az eredmény azonban már nem változott, így a kazahok 100%-os teljesítménnyel zárták 1. helyen a tornát.

Elmaradt az esti meccsünk

Jégkorong-válogatottunk jéghiba miatt nem tudta lejátszani a dél-koreaiak elleni összecsapását. A tegnap estére tervezett találkozót megelőzően a nemrég visszavonult korábbi válogatott korongozók közül Budai Krisztiánt, ifj. Kovács Csabát és Vaszjunyin Artyomot köszöntötte a Magyar Jégkorong Szövetség.

Jéghiba a TüskecsarnokbanA bemelegítésnél két magyar lövés nyomán kitört a palánk egyik üvegtáblája, majd a pálya közepén a jéggel akadtak problémák: a multifunkciós csarnokban egy röplabdaháló rögzítő rúdjának helyén dudor keletkezett, amit a bírók veszélyesnek ítéltek. Nem engedték elkezdeni a mérkőzést, így a játékosok 25 perccel a tervezett kezdés után ? a szurkolók Szép volt, fiúk! kiáltásai közepette ? levonultak a jégről.

A felület rendbetételére és fagyasztására tett kísérletek után ? melyek a nézőtérről hallatszó Mindent bele! buzdítás mellett zajlottak ? a játékvezetők többször konzultáltak, és a két csapatkapitány is megvizsgálta a jeget. Ám mivel változatlanul veszélyesnek ítélték az illetékesek, így végül mintegy másfél órás várakozás után meccs nélkül kellett hazatérnie a Tüskecsarnokba kilátogató 1823 nézőnek. Alkalmas időpont hiányában a mérkőzés a jövőben sem kerül megrendezésre. A Tornát szervező Magyar Jégkorong Szövetség sajnálatát fejezi ki a csapatok és a szurkolók felé. A belépőjegyek árát a későbbiekben megtérítik, ennek részleteiről rövidesen értesítik a szurkolókat.

Az MJSZ egyúttal elfogadhatatlannak tartja, hogy a Tüskecsarnok részéről a helyszínen nem volt sem megfelelő szintű vezető, sem kellő felkészültségű műszaki személyzet, sem alkalmas technikai eszköz, amelyek segítségével elhárítható lett volna a hiba. A minket ért anyagi és erkölcsi veszteség számbavétele után kártérítési igénnyel fogunk fellépni a Tüskecsarnok, illetve az azt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok felé ? tudatták sajtósaik.

? Szerettünk volna jó meccset játszani a dél-koreaiakkal, de ez egy ilyen dolog, nem lehet kivédeni ? fogalmazott Vas János csapatkapitány, aki hozzátette: pályafutása során válogatott mérkőzés még nem maradt el. ? Úgy látszik, ez a jégfelület most nem bír ki napi két meccset, sajnálom a szurkolókat ? tette hozzá. A magyarok ma 16 órától az olasz válogatottal játsszák (?) a torna zárómérkőzését.

Szóljon hozzá!