ZETApress

hírportál

Végre bajnok a Fradi!

Bajnokok örömeA képlet egyszerű volt ma délután a Komjádiban: aki nyer a Fradi?Szolnok bajnoki döntő ötödik összecsapásán, az megszerzi a bajnoki címet is! Egy órával a kezdés előtt megteltek a lelátók, a szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak az uszodában. A korábbi hazai összecsapások idekattintva olvashatók.

Az első negyedben háromszor vezettek a hazaiak, a játékrész végén mégis a Szolnoknál volt az előny. Jaksic révén jutottak előnyhöz a zöld-fehérek, Prlainovic egyenlített, majd Varga Dénes talált be, erre Zalánki Gergő válaszolt, 2:2. Mitrovíc lőtt gólt, menetrendszerűen érkezett a vendégek egyenlítő találata, Cuk szerezte. Aleksíc góljával először vezetett a címvédő Tisza-parti alakulat, 3:4.

A második nyolc perc elején Nagy Viktor több bravúrt is bemutatott a vendégek kapujában, hárította Varga Dénes büntetőjét is. Younger góljával kettőre nőtt a vendégek előnye. Madaras Norbert szépített, majd Bátori Bence talált be, 4:6. Vámos Márton ötméteresével zárkózott az FTC, Varga Dániel pedig egyenlített. Ekkor szinte már tapintani lehetett a feszültséget a vízben és a nézőtéren is.

6:6-os állással folytatódott az ütközet a nagyszünet után. A harmadik negyedben csak Varga Dániel lőtt gólt. Nagyon jól védekezett a Ferencváros, Vogel Soma kapus pedig mindig a helyén volt. A közönség nagyobb része ekkor már szinte extázisban űzte-hajtotta a ferencvárosi játékosokat ? tudtuk meg Takács Gábortól.

A finálé utolsó negyede tehát 7:6-os az FTC-vezetéssel indult. A negyed első felében mindkét kapus remekül védett, aztán Madaras Norbert 8:6-ra növelte a zöldek előnyét. A Szolnok 1:19-cel a meccs vége előtt ismét nyílttá tették a párharcot: Prlainovic lőtt gólt. A Fradi a következő támadása során sem tudta bebiztosítani végső sikerét, a Szolnok utolsó lehetőségét viszont Mitrovic labdaszerzése akadályozta meg. 8:7-re nyert a Ferencváros, mely 18 év után lett újra bajnok, összességében pedig huszonkétszer bizonyult a legjobbnak.

Szóljon hozzá!