ZETApress

hírportál

Szolnoki henger a Komiban

Póló a KomibanDélután a döntő harmadik mérkőzését vívta a Komjádi Uszodában az FTC és a Szolnok férfi vízilabdacsapata. Mivel az első két összecsapást a zöld-fehérek nyerték, győzelmük esetén már bajnokok lehettek volna. Természetesen a vendégeknek egy céljuk volt: ezt megakadályozni ? tudtuk meg Takács Gábortól.

A találkozóra elővételben elfogyott minden jegy, így telt ház, nagyszerű hangulat fogadta a két együttest. Álomrajtot vett a Szolnok, a vendégek Zalánki Gergő emberelőnyből szerzett góljával szereztek vezetést. Majd Andrija Prlainovics akcióból növelte az előnyt. Következett Aaron Younger és máris 3.0-ra vezetett Cseh Sándor alakulata. Vámos Márton szépített, majd Zalánki újra beköszönt. 4:1-re nyerték az első játékrészt a Tisza-partiak.

A második negyedben folytatódott a szolnoki örömpóló. Younger két akciógólt vágott, ezzel már 6:1-re vezettek a vendégek. Nikic szépített a hazaiaknál, majd Zalánki és Vámos talált be. A címvédő szolnokiaknál három nap alatt nagyot javult Nagy Viktor formája. Szerdán már az első negyedben lecserélték a válogatott hálóőrt, ezúttal viszont lehúzta azt a bizonyos rolót. A Fradira rá sem lehetett ismerni az előző meccs után, ráadásul kulcsemberük, Varga Dénes, bár a meccs elején megpróbálkozott a játékkal, később deréksérülése miatt szinte végig a kispadon ült.

7:3-as vendégvezetéssel indult a harmadik nyolc perc. Zalánki Gergő negyedik találata után már 3:8 állt az eredményjelzőn, Vámos szépített, a Fradi legjobbja harmadszor volt eredményes. Ám Younger negyedszer is bevette Vogel Soma kapuját, megint öt góllal vezetett a címvédő: 4:9. Nagyszerűen működött a szolnoki védekezés, a remek blokkok következtében a Fradi próbálkozásai gyakran el sem jutottak a kapuig. Prlainovics lefordulás után már a csereként beálló Gárdonyi András kapuját vette be. 10:4-es vendégvezetésnél érezhetően megtörtek a zöld-fehérek. A kisszámú, de annál lelkesebb vendégtábor pedig nagy ovációval éltette kedvenceit. Stefan Mitrovics ugyan szépített, de újabb Nagy Viktor-parádé után 10:5-ös szolnoki vezetéssel zárult a harmadik negyed.

A ferencvárosi publikumon semmi sem múlt, az utolsó negyedben is zúgott a Mindent bele, ám ezúttal ez sem segített a zöldeken. Kis Gábor harcolt ki kiállítást a szolnokiaknak, Milan Alekszics pedig gólt lőtt: a szerb olimpiai bajnok Zalánki átadásából talált be 5:11-re alakírva az állást. Újra medencébe ugrott Varga Dénes, akinek lövését előbb védte Nagy Viktor, ám a következő akciónál gólt jegyzett pekingi olimpiai bajnokunk. Aztán Kis Gábor tette fel a koronát remek teljesítményére, húzásból volt eredményes. A vendégek egy pillanatra sem lazítottak: Prlainovics, majd Jansik Dávid lőtt még gólt. Így kiütéssel, 14:6-ra nyert Cseh Sándor együttese, amely 2:1-re szépített a párharcban. Május 23-án szerdán 18:15-kor Szolnokon következik a finálé negyedik felvonása. Ha a Fradi akkor se nyer, a Komiban lesz a bajnokavatás.

1 hozzászólás

  1. Egyenlített a Szolnok! A döntő eddigi legizgalmasabb mérkőzésén 8:7-re nyert hazai medencében a címvédő Szolnok, így a 3 győzelemig tartó párharc 2:2-re áll. A bajnoki címről az ötödik meccs dönt, amelyet szombaton 17 órakor rendeznek a Komjádi Uszodában.