ZETApress

hírportál

Pécsi sárkányok a Dunai Regattán

Az Antall József Tudásközpont szervezésében május 5-én szombaton ismét megrendezésre kerül a Dunai Regatta Nemzetközi Sportfesztivál a budai Műegyetem rakparton. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) sárkányhajó csapata immár ötödik alkalommal méreti meg magát a versenyen.

Az elmúlt időszakban a pécsi fiatalok évről évre szebb eredményekkel térhettek haza: 2014-ben nyolc csapatból hetedikek, 2015-ben tizenkét csapatból negyedikek, 2016-ban tizenöt csapatból harmadikok, míg 2017-ben tizennyolc csapatból másodikok lettek ? tudatta Kottász Gergely, a PTE Rektori Hivatal sajtóreferense. A tavaly májusi versenyről idekattintva olvashatunk.

A hallgatók felkészülése november óta tart: négy és fél hónapnyi edzőtermi tréning után április elején elkezdődtek a vízi edzések is Orfűn. Az idei évben különösen nagy a tét, hiszen eredményes szereplés esetén a PTE kvalifikálhatja magát a júliusban esedékes, Szegeden megrendezésre kerülő klub csapat világbajnokság egyetemi kategóriájában. A szegedi versenyekről idekattintva olvashatunk.

A korábbi évekhez hasonlóan a sárkányhajó csapatnak idén sem kell egyedül felutaznia a 6. Dunai Regattára, sőt, minden eddiginél több pécsi lesz jelen aznap a rakparton! A PTE Táncegyüttes és a PTE Brass Band mellett ugyanis két nagy busznyi szurkoló kíséri fel a versenyzőket Budapestre. Utóbbi kapcsán érdemes kiemelni, hogy a rendezvény és a csapat népszerűségét jól jelzi: a buszok a meghirdetést követő 24 órában beteltek, azóta csak várólistára lehet felkerülni. Április 25-én ? tíz nappal a verseny előtt ? egy Ötszázan a Pécsi Sárkányokért! nevű egész napos flashmob keretében bárki kifejezheti támogatását a csapat iránt. Az eseményről bővebb információk idekattintva találhatók. Fotóink Csortos Szabolcs / UnivPécs felvételei.

Szóljon hozzá!