ZETApress

hírportál

Önálló futócsapattal a Vivicittán!

21 Nő az egészségügyértMinden bizonnyal az egyik legizgalmasabb, az egészségügy terén legváltozatosabb munkakörből érkező csapat áll majd rajthoz a 21 Nő az egészségügyért Alapítvány képviseletében április 14?15-én, a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, melynek tegnapi tájékoztatójáról idekattintva olvashatunk.

Az alig 1 éves alapítvány kezdeményezéséhez nemcsak tagjai közül jelentkeztek többen, hanem olyan együttműködő szervezetek női felső-vezetői is csatlakoztak, akik számára hasonlóan fontos az egészséges életmód iránti elkötelezettség, hogy fussunk önmagunk és mások egészségéért, ezzel is követendő példát mutatva a lehető legszélesebb közönség számára ? tudatta Jani Kinga.

? Alapítványunk nemcsak nem csak szóban, hanem tettekben is bizonyít az egészségért. Rajthoz állunk és akciónkkal azt üzenjük, hogy a mozgás öröme mindentől és mindenkitől független. Nem mérjük a távolságot és nem mérjük az időt, ezt a versenyt legtöbben önmagunkkal futjuk, hogy bebizonyítsuk, mégis ki tudunk lépni a komfort zónánkból, a mindennapi életvitelünkből kiszakítunk fél órát vagy talán még többet is, amikor főszerepben a testünk és az akaraterőnk ? összegezte Kertész Éva, az Alapítvány ügyvezetője a futócsapat hátterét.

A civil szervezet pólójában ugyanis olyan hölgy is rajthoz áll, akinek bármennyire is hihetetlen, de egy éve máj-átültetése volt, egy másik futó pedig nem titkolja, hogy súlyos betegsége után pont a futás, a sport adta vissza a teljes értékű életet. Az elismert onkológusnak, Bittner Nórának is sok erőt ad a futás: Az onkológiai betegek ellátása, sorsuk követése különösen nagy pszichés megterhelést jelent. Ezt csak úgy lehet nap mint nap tenni, ha valahol feltöltődünk. A fizikai feltöltést a sport jelenti, leginkább a szabadban történő futás. Jólesően elfáradok, és olykor a gondolataimban is rendet tudok tenni ? mondta.

Április 14-én szombaton akik rajthoz állnak és 2,4 illetve 7 km-es távot futnak: Bittner Nóra onkológus; Kaizer Zsuzsa orvos-gyógyszerész; Zelkó Romána dékán (Semmelweis Egyetem); Kertész Éva ügyvezető. A csapathoz csatlakozott: Ledia Lazeri és Koltai Viktória (WHO Magyarország); Antal Emese dietetikus-szociológus; Fekete Krisztina dietetikus; Szűcs Dóra (OkosDoboz-Wizper Kft.); Kun J. Viktória egészségügyi szakújságíró.

Április 15-én vasárnap pedig Ilku Lívia (tanácsadó) 21 km-es távon indul, mely azért rendkívüli teljesítmény-vállalás, mert ő egy hosszú betegségből való lábadozás alatt, nagyon rossz fizikai állapotban kezdett futni immár 2 éve és elmondása szerint a futás neki az életet, az életben maradást jelképezi. A csapatnak természetesen szurkolótábora is lesz ? a futókhoz hasonló pólóban! A javában zajló felkészülést az alapítvány Facebook-oldalán lehet nyomon követni ? megtekinthetők futás közbeni selfiek, kiegészítve személyes gondolatokkal futásról, az egészséges életmód fontosságáról, az egészség öröméről.

Szóljon hozzá!